clanak False

Rekonstrukcija i proširenje Slavonske na dionci od HBZ do Savske

19.04.2017.

Predmetnim zahvatom izvedena je rekonstrukcija postojećeg sjevernog kolnika i izgradnja trećeg kontinuiranog prometnog traka od postojeće sjeverozapadne rampe raskrižja Slavonska avenija-Hrvatske bratske zajednice do sjeveroistočne rampe raskrižja Slavonska avenija-Savska cesta ukupne dužine 700 metara.
Sjeverni kolnik u ovoj zoni proširen je za cca. 3,5 m. Dijelom zahvata proširenje je izvedeno kroz postojeći zeleni (zaštitni) pojas između kolnika i nogostupa, dijelom je izmješten nogostup s biciklističkom stazom i autobusnim ugibalištem prema sjeveru. Također je izvedena zasebna traka za desno skretanje u naselje Vrbik i produžena postojeća traka za lijevo skretanje u Marohnićevu ulicu. U cijeloj duljini zahvata rekonstruirana je i pješačko-biciklistička staza.
Rekonstruirana je i postojeća komunalna infrastruktura (javna rasvjeta, elektroenergetske instalacije, semaforski uređaji i portali, prometna signalizacija), te je izvedena zaštita postojećih instalacija (DTK, toplovod).


Hortikulturno uređenje

U sklopu hortikulturnog uređenja kompletno su uređene i humusirane bankine i pokosi uz novoizgrađeni dio prometnice. Također je sjeverni pojas uz prometnicu, koji je pretežno bio obrastao samoniklim stablima i žbunjem u ovoj fazi kompletno očišćen. Kajem jeseni, kad za to budu povoljni uvjeti obaviti će se definitivno hortikulturno uređenje sadnjom stabala i ukrasnog grmlja.


Izvođač javne rasvjete i DTK: GAMONT d.o.o.
Izvođač semaforskih instalacija: PEEK PROMET d.o.o.
Izvođač privremene i trajne
prometne signalizacije: SIGNALGRAD d.o.o.
izvođač na elektroenergetskim
instalacijama: HEP – Elektra Zagreb
Projektant: ELIPSA-S.Z. d.o.o.
Stručni nadzor: EKO-PLAN d.o.o., Zagreb

VRIJEDNOST RADOVA: cca. 7.000.000,00 kn