clanak False

Srpanj 2003.

19.04.2017.
 Od 6. kolovoza

Isplata pomoći umirovljenicima za kolovoz 2003.

Pomoć umirovljenicima koju daje Gradsko poglavarstvo za mjesec kolovoz 2003. isplaćivat će se preko Hrvatske pošte od srijede, 6. kolovoza.
Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 6. do 22. kolovoza.
Od 25. do 30. kolovoza pomoć se pože podignuti u FINI, Ulica grada Vukovara 70, šalter 18.
Nakon toga roka nema isplate pomoći za navedeni mjesec.
Za mjesec kolovoz pomoć će se isplatiti samo onim umirovljenicima koji su, zaključno s 31. prosinca 2002., potpisali izjavu o ukupnim prihodima, osim onih koji to nisu učinili iz opravdanih razloga kao što je bolest, nepokretnost i sl. Navedene osobe mogu se javiti u Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 56 a, tel. 6100-923.
30. srpnja, gradonačelnica obišla Voćarsku

Isprika stanarima Voćarske i okolnih ulica

Gradonačelnica Vlasta Pavić obišla je jučer, 30. srpnja, Voćarsku ulicu koja je, ocijenila je, u katastrofalnom stanju. Prema izvješću što ga je odmah zatražila od Zagrebačkih cesta, stanje je uzrokovano zakašnjenjem radova koje izvodi Vodoopskrba i odvodnja.
Na zahtjev gradonačelnice Zagrebačke će ceste u ponedjeljak, 4. kolovoza, nakon što završe radovi na priključicima vodovoda, početi sanirati prijekope i asfaltirati ulice na dionici od Petrove do Vončinine, u ukupnoj dužini od 1.430,00 metara.
Radovi će, poručuje gradonačelnica stanarima Voćarske i okolnih ulica kojima upućuje i ispriku zbog otežanih uvjeta funkcioniranja prometa, trajati 20 radnih dana.


29. srpnja - 64. sjednica Gradskog poglavarstva

Stanovi za socijalno ugrožene

Sedam obitelji koje su u iznimno teškom socijalno-zdravstvenom položaju i koje je zbog toga podržao Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb uskoro će, mimo liste reda prvenstva, a na temelju Pravilnika o najmu stanova, dobiti gradske stanove u najam, odlučilo je na današnjoj sjednici Zagrebačko poglavarstvo. Stanove će u najam dobiti i četiri javna i kulturna djeletnika.
Na prijedlog gradonačelnice Vlaste Pavić prihvaćen je zaključak kojim se svi gradski uredi, zavodi i službe zadužuju Gradskom poglavarstvu dostaviti izvještaje o sudskim sporovima u kojima Grad Zagreb zastupa Općinsko državno odvjetništvo. Članove Poglavarstva Gradonačelnica je informirala i o mjerama koje Općinsko državno odvjetništvo poduzima u sporu s tvrtkom GOI d.d..Podnijet je prijedlog za zaštitu zakonitosti i obnovu postupka jer je , prema nalazu vještaka, utvrđeno da kamate obračunane u ovršnom postupku nisu obračunane pravilnom metodom, a pojavile su se i sumnje u uplatu cjelokupne glavnice na koju su se kasnije obračunavale kamate. Već ranije je podnijet i zahtjev za odgodu ovrhe, a za sutra je najavljen sastanak Gradonačelnice s Glavnim državnim odvjetnikom.


24. srpnja - obilazak najvećeg gradilišta
U rujnu Ulica Republike Austrije i Klaićeva u novom ruhu

Gradonačelnica Vlasta Pavić obišla je danas najveće gradsko gradilište i uvjerila se u dobar tempo izvođenja radova što jamči da će Ulica Republike Austrije, kontaktni dijelovi Talovčeve, Hanuševe i Jagićeve, te križanje s Ilicom i Trg V. Mačeka početkom rujna zasjati u novom ruhu. Osim ovih radova, vrijednih oko 50.0000.000 kuna u punom su jeku i radovi na popravku Klaićeve i Hochmanove. Zadovoljna tempom radova, i organizacijom, gradonačelnica je još jedamput zahvalila građanima na strpljenju i razumijevanju.

24. srpnja - 63. sjednica Poglavarstva

Voda i placarina ipak ne poskupljuju od 1. kolovoza
Na današnjoj sjednici gradskog poglavarstva poništena je odluka s prethodne o poskupljenju vode i usluga gradskih tržnica, a Gradski ured za gospodarstvo koji je na temelju podataka i zahtjeva trgovačkih društava predložio poskupljenje preispitati će opravdanost tolikog poskupljenja i pokušati iznaći druge načine financiranja investicijskog održavanja i investicija, neophodnih, prije svega, u vodoopskrbnoj mreži. Naime gubitak vode u mreži prelazi 40%.23.7. - konferencija za novinare u Gradskom poglavarstvu

Besplatna rehabilitacija za zagrebačke ratne vojne invalide iz Domovinskog rata

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskom poglavarstvu gradonačelnica Vlasta Pavić i pročelnik Ureda za zdravtvo dr. Zvonimir Šostar izvijestili su o novostima koje Grad uvodi na području zaštite i skrbi o najtežim stradalnicima Domovinskog rata.
Naime, odlukom Skupštine Grada Zagreba o uvjetima i načinu ostvarivanja bolničkog liječenja medicinskom rehabilitacijom hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata otvorena je mogućnost dvotjednog bolničkog liječenja medicinskom ili fizikalnom rehabilitacijom za invalide Domovinskog rata.
Zahtjevi za odobravanje medicinske rehabilitacije predaju se u područnim uredima Dubrava i Črnomerec te u Odjelu za branitelje u Gradskom poglavarstvu. Interes invalida, kako su istaknuli Miroslav Laco, pomoćmik pročelnika u Uredu za zdravstvo i socijalnu skrb i Miodrag Demo, koordinator za braniteljske udruge, iznimno je velik.
Prema riječima dr. Šostara, zakupiti će se 22 mjesta za rehabilitaciju u tri centra (Krapinske toplice, Naftalan, Topusko) sa maksimalnim uvjetima za rehabilitaciju.
Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Zagreb ovim napravio novi iskorak kojim se na neki način vraća dug i izražava zahvalnost braniteljima koji su za hrvatsku slobodu dali najviše.
Grad će za ovaj program godišnje izdvajati oko 2,5 milijuna kuna.23. srpnja - gradonačelnica na gradilištu podzemne garaže

Do konca godine prva vozila u novoj garaži

Radovi na izgradnji nove javne garaže na Langovom trgu teku prema planu, izvijestili su gradonačelnicu Vlastu Pavić direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević i Filip Filipec, glavni direktor Tehnike. Završeni su radovi na armirano-betonskoj konstrukciji, a trenutno se montira kanalizacijska mreža, izrađuju i montiraju ventilacijski kanali te ostale instalacije.
U ovom tjednu započeti će i izgradnja benzinske pumpe. Izražavajući zadovoljstvo viđenim gradonačelnica je istaknula važnost ove garaže u središtu grada u kojoj se prvi automobili očekuju uoči Božića ove godine.


22. srpnja u Palači Dverce

Gradonačelnica uručila plakete i medalje Grada Zagreba

Šesnaest nagrađenih pojedinaca i institucija primilo je danas plakete Grada iz ruku gradonačelnice Vlaste Pavić, a koje im je dodijelilo Gradsko poglavarstvo. Gradonačelnica je, također, uručila i medalju Grada Fotoklubu Zagreb.
Čestitajući nagrađenima istaknula je zahvalnost zbog rezultata koje su postigli i zbog kojih su nagrađeni.
U ime nagrađenih zahvalio je dr. Zlatan Frohlich, predsjednik HGK - Komore Zagreb.


21. srpnja - 62. sjednica poglavarstva

Više cijene vode od 1. kolovoza


Ocijenivši opravdanim zahtjev za povećanjem cijena usluga Trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja Gradsko je poglavarstvo na današnjoj sjednici dalo prethodnu suglasnost, pa će zagrepčani od 1. kolovoza kubični metar vode plaćati 1,2 kn skuplje. Umjesto 5,07 kuna plaćat će se 6,27 kuna za kubični metar. Evidentno je, čulo se na sjednici poglavarstva, da cijena vode i odvodnje nije dostatna za potrebna ulaganja u održavanje i razvoj sustava. Gubici vode u mreži koji prelaze 40% od ukupne potrošnje upozoravaju da je krajnje vrijeme da se sustav sanira. Tako projekt optimalizacije vodnog sustava predviđa ulaganja u iznosu od 515 milijuna kuna kroz pet godina. Od toga bi se 217 millijuna kuna namaknulo iz vlastitih sredstava dok bi ostatak bila kreditna sredstva. Cijena vode u Zagrebu i dalje ostaje niža od prosjeka u hrvatskim gradovima.
Na sjednici je donesen i zaključak o davanju prethodne suglasnosti Tržnicama Zagreb na povećanje cijena usluga tržnicama na malo. Cijene bi se povećale za 28%. Cijena usluga u prethodnih pet godina nije se mijenjala, a Zagreb i sa novom cijenom ipak ostaje jeftiniji od drugih velikih gradova u Hrvatskoj.
Gradskoj skupštini poglavarstvo je uputilo Izviješća direktora 23 trgovačka društvau vlasništvu Grada Zagreba o financijskim rezultatima poslovanja u 2002. Prema izviješćima rezultati poslovanja su bolji nego u prethodnoj godini. Ukupni prihodi porasli su za 4,4 % i iznose 3.264 milijuna kuna, a rashodi su rasli za 4%. Značajno su smanjeni i gubici pa je ukupna dobit iskazana u iznosu od 105,6 milijuna kuna.
Zaključeno je također da i dalje treba raditi na racionalizaciji poslovanja te ustrajati na poboljšanju standarda kvalitete usluga.
21.srpnja - Gradonačelnica obišla gradilišta infrastrukturnih objekata za Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Domovinski most prema planu


Obilazeći danas gradilišta u istočnom dijelu grada gdje se izvode radovi na izgradnji infrastrukturnih objekata za Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić uvjerila se u dobro napredovanje radova na Centralnom uređaju, odnosno njegovom mehaničkom dijelu koji je predviđen u prvoj fazi izgradnje i koji treba biti dovršen u ožujku 2004.

Radovi na Domovinskom mostu također se odvijaju prema planu. Most dužine 840 m i širine 34 m povezivati će dvije savske obale kolničkim trakama (po dvije u svakom smjeru), prugom za brzu željeznicu, pješačkim i biciklističkim stazama. Međutim, ovaj most ima posebnu ulogu za cjelokupni projekt jer prevodi kanalizacijski kolektor iz Novog Zagreba na lijevu obalu Save.

Izražavajući zadovoljstvo tempom radova gradonačelnica je naglasila vrijednost ove kapitalne investicije koja Zagreb vodi prema europskim standardima i koja će u konačnici, zajedno sa drugim ekološkim projektima, poboljšati životne uvjete u našem gradu.

Uz domaćine, predstavnike konzorcija Zagrebačke otpadne vode, obilasku su bili nazočni predstavnici izvođača radova: Tehnike i Industrogradnje, te pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo.
17.srpnja Palača Dverce

Gradonačelnica primila Predsjednika Republike Makedonije

Gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić susrela se danas u gradskoj palači s predsjednikom Republike Makedonije Borisom Trajkovskim, koji u Zagrebu boravi u okviru službenog posjeta Republici Hrvatskoj. Kraćem susretu osim supruge Predsjednika i članova izaslanstva prisustvovala je i predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden, zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić i tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum.
Nakon razgovora domaćini i gosti zajedno su obišli gornjogradske znamenitosti i posjetili Muzej naivnih umjetnosti.


17.srpnja 61. sjednica Gradskog poglavarstva

Energetska bilanca Grada Zagreba za 2003.

Na današnjoj sjednici Gradsko je poglavarstvo razmatralo izviješća o realizaciji poduzetničkih kredita preko Zagrebačke banke, Štedno-kreditne zadruge i Privredne banke Zagreb. Odobrena su 404 kredita u ukupnom iznosu 39,7 milijuna eura, a planirano je zapošljavanje1335 radnika.
Poglavarstvo je prihvatilo i Izviješće o financijskim rezultatima poslovanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada u prva tri mjeseca ove godine. Skroman zbirni pozitivni rezultat od 3,8 milijuna kuna rezultat je gubitaka u devet trgovačkih društava koji su, međutim, ocijenjeni kao privremeni, odnosno rezultat su sezonskog utjecaja na poslovanje.
Elektroenergetska bilanca Grada Zagreba za 2003. koju je u nastavku prihvatilo poglavarstvo izrađuje se, prema riječima pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo Mr. ladislava Prežigala, od 1978. i njom su obuhvaćeni svi oblici energije koji stoje na raspolaganju. Iznimno je korisna jer ukazuje na eventualne strukturne promjene u potrošnji i vezu sa drugim strukturnim promjenama u industriji i gospodarstvu općenito. Zagreb, rečeno je na sjednici, potroši gotovo četvrtinu od ukupne potrošnje u Hrvatskoj.
U nastavku sjednice Poglavarstvo je zadužilo pročelnicu Službe za mjesnu samoupravu da izradi informaciju o benzinskoj crpki u Horvaćanskoj, te pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo da izradi informaciju o nabavi (gradnji) tramvaja17. srpnja - prijem u Palači Dverce
Gradonačelnica primila irske parlamentarce
Gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić primila je danas u Palači Dverce izaslanstvo Odbora za vanjske poslove Parlamenta Irske na čelu s dr. Michaelom Woodsom. Irski parlamentarci borave u Zagrebu u okviru službenog uzvratnog posjeta Hrvatskom saboru. Razgovorima su, među ostalim, prisustvovali i predsjednica Skupštine Grada Zagreba Morana Paliković Gruden, zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić i članica poglavarstva Andreja Zlatar.


Obavjest iz Gradskog ureda za obrazovanje i šport

Besplatni udžbenici za 65 tisuća osmoškolaca

Za učenike svih osnovnih škola Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, uključivo i učenike koji imaju prebivalište u Zagrebu, a školuju se na području Zagrebačke županije (npr. Veliko Polje u Velikoj Mlaki), iz gradskog će se proračuna osigurati besplatni udžbenici za školsku godinu 2003/04.

Sukladno tome besplatne učenike dobit će oko 65 tisuća učenika.

Gradski ured za obrazovanje i šport pripremio je kompletnu dokumentaciju za postupak javnog nadmetanja:

    • specifikaciju udžbenika po kataloškom broju od I. do VII. razreda osnovne škole
    • specifikaciju udžbenika po razrednim odjelima, potpisanu od razrednika i ravnatelja osnovne škole
    • U obzir su uzeti i pojedinačni prijedlozi ravnatelja škola, roditelja, te Zajednice nakladnika i knjižara vezano za nabavu udžbenika javnim nadmetanjem.
Stručno povjerenstvo za javnu nabavu imenovano od Gradskog poglavarstva, 7. srpnja, zaključilo je o javnom nadmetanju za nabavu obveznih udžbenika za učenike osnovnih škola Grada Zagreba.

Tekst javnog nadmetanja objavljen je 9. srpnja u Narodnim novinama – u oglasniku javne nabave

Dokumentacija će se podizati u Gradskom uredu za obrazovanje i šport od 10. srpnja.

Ponude na javno nadmetanje dostavljaju se Gradskom uredu za obrazovanje i šport, 23. srpnja do 11,00 sati.

Udžbenici će biti dostavljeni u osnovne škole Grada Zagreba najkasnije do 5. rujna. (Nastavna godina počinje 8. rujna)

Obavjest iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb