clanak False

Uručene nagrade Professor Balthazar najboljim zagrebačkim učenicima

04.04.2023.
Danas je u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana svečanost dodjele nagrada „Professor Balthazar“, a priznanja su najboljim učenicama i učenicima uručili i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević te zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Ovom se nagradom nagrađuju učenici koji su u školskoj godini 2021./2022. osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima iz znanja nastavnih predmeta, astronomije, na natjecanjima glazbe i plesa, natjecanju pjevačkih zborova, na 65. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži te na državnom natjecanju učenika strukovnih škola – „Worldskills Croatia“.

Gradonačelnik Tomašević je naglasio da gotovo i nema nastavnog ni umjetničkog područja u kojem zagrebački učenici na državnim natjecanjima nisu osvojili barem jedno od prva tri mjesta. „Ova je nagrada iskaz zahvale i čestitke Grada Zagreba svima vama, drage učenice i učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, koji ste se u protekloj školskoj godini istaknuli svojim znanjem, radom i izvrsnošću“, rekao je.
 
Objasnio je da nagradu „Professor Baltazar“ ove godine prima čak 340 učenika i 232 mentora zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te dva zbora. 

Za ovu namjenu Grad Zagreb izdvojio je više od 100 tisuća eura, ali puno je važnije od ovog iznosa to da Grad Zagreb ovom nagradom simbolički izražava priznanje za trud, rad i uspjehe svih vas“, poručio je gradonačelnik Tomašević, čestitavši učenicima, mentorima i roditeljima na iznimnom uspjehu u akademskoj godini. 

Uime učenika zahvalila je Maša Dobrić iz Osnovne škole Jure Kaštelana koja je s pet priznanja iz raznih predmeta osvojila najveći broj pojedinačnih nagrada. Istaknula je da učenici priznanja „Professor Baltazar“ doživljavaju kao nagradu za dosadašnji trud, ali i kao poticaj za nove uspjehe u budućnosti.

Učenici iz 45 redovnih osnovnih škola Grada Zagreba na državnim su natjecanjima osvojili ukupno 24 prvih mjesta, 24 drugih mjesta te 19 trećih mjesta. Učenici iz 37 redovnih srednjih škola Grada Zagreba osvojili su na državnim natjecanjima ukupno 47 prvih mjesta, 47 drugih mjesta te 35 trećih mjesta dok su učenici iz 11 osnovnih i srednjih glazbenih i plesnih škola Grada Zagreba osvojili ukupno 44 prva mjesta te po 25 drugih i trećih mjesta.

Gradske vijesti - 2023.