clanak False

više...

07.01.2016.
(www.vecernji.hr) Sve prioritetne gradske avenije i ulice očišćenje su od snijega, a kroz nekoliko sati neka od 240 ralica očistit će i sve preostale ulice kako bi Zagrepčani neometano mogli do svojih odredista. Rezime je to jutrošnjeg sastanka gradskog stožera Zimske službe održanog svom središtu na Žitnjaku u šest sati na poziv gradonačelnika Milana Bandića.
 

Najavljeno je da se danas ali i nekoliko narednih dana očekuju temperature iznad nule te da će se krenuti u kompletno čiščenje nogostupa, autobusnih stajališta i trgova. Naime, naredio je da sva parkirališna mjesa trebaju bit očišćenja u roku dva dana pa će Grad angažirati i dodatnu radnu snagu.

Poziv na čišćenje

-Pozivamo sve studente i građane koji su na burzi, a žele zaraditi koju kunu da nam se jave - kazao je gradonačelnik dodavši da komunalni redari neće kažnjavati one građane koji ne očiste ispred svojih ulaza. Naime,rekao je da Grad nema korist od tih nekoliko kuna koje bi uprihodili te da će i dalje isključivo apelirati na građane da čiste snijeg jer to prije svega rade zbog sebe.

- Želim se zahvaliti onim građanima koji čiste ispred svojih ulaza, a one koji to nisu napravili pozivam da to naprave. Educirat ćemo građane da čiste snijeg sve dok im to ne uđe u krv, radi njih samih - rekao je Bandić.

Pozvao je i tvrtke da čiste ispred svojih objekata, a ukoliko su u stečaju naredio je da gradske službe očiste snijeg oko njihovih ulaza i ispostave im račun.