clanak False

Zagrebačka biciklijada

U subotu 21. svibnja, nakon dvije godine pauze, održat će se 32. tradicionalna Zagrebačka biciklijada. Očekivani start biciklijade je u 10.30 sati sa južnog parkirališta maksimirskog stadiona odakle će kolona biciklista krenuti Novom Branimirovom, zatim Zagrebačkom do Sesveta, Vugrovečkom do Kašine i Soblinečkom do cilja u Prepuštovcu...
18.05.2011.

U subotu 21. svibnja, održat će se, nakon dvije godine pauze, 32. tradicionalna Zagrebačka biciklijada. Naime, nakon što je dugogodišnji organizator Večernji list prije dvije godine odustao od organizacije,  tradiciju su odlučili nastaviti KUD Prepuštovac i Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara. 
Rečeno je to na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave, na  kojoj je  kao pokrovitelj ovogodišnje manifestacije prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić, koji je ujedno i pohvalio organizatore za nastavak ove vrijedne tradicije te naglasio kako će Grad  će uvijek podržavati ono što veže Prigorje i Zagreb. Zagrepčane je pozvao da ove subote uzmu bicikle i pridruže se ovoj športsko-kulturnoj manifestaciji.

Biciklijada će, kako je istaknuo  predsjednik KUD-a Prepuštovac  Josip  Lipar,  startati  21. svibnja u 10.30 sati sa južnog parkirališta maksimirskog stadiona odakle će kolona biciklista krenuti Novom Branimirovom, zatim Zagrebačkom do Sesveta, odakle nastavlja Vugrovečkom do Kašine i Soblinečkom do cilja u Prepuštovcu gdje se kolona biciklista očekuje oko 11.30 sati.

U Prepuštovcu sve sudionike i posjetitelje očekuje raznovrsni i bogati društveno zabavni program uz mnogobrojne društvene igre  i nagrade za najorginalnije bicikliste.
Sav prihod od društvenih igara, ističu organizatori, ide u humanitarne svrhe,  za  kupnju reanimacijskog stolića za potrebe pedijatrijskog odjela bolnice u Vukovaru.


Gradske vijesti - 2011.