clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pridružio se „Danu otvorenih vrata“ ZET-a

16.09.2023.
U povodu 132. obljetnice ZET-a i Europskog tjedna mobilnosti, ZET organizira manifestaciju „Dani otvorenih vrata“, koja se u krugu tvrtke u Ozaljskoj, održava se danas i sutra od 9 do 17 sati.
 
Riječ je o prvoj takvoj manifestaciji ZET-a kojom se sugrađanima nastoji pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, predstaviti njegovu bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj.

Danu otvorenih vrata pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i zastupnica u Gradskoj skupštini Marina Ivandić. Obišli su sve dijelove remize, pohvalivši izložbeni koncept koji objedinjava edukaciju i razonodu. Zamjenik gradonačelnika je istaknuo kako izložba pokazuje svu kompleksnost tramvajske infrastrukture te je pozvao sve građane da posjete ovu jedinstvenu manifestaciju. 
 
Posjetitelji imaju mogućnost razgleda tramvajske radionice u kojoj se na vozilima izvode najsloženiji popravci, a također i razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine organiziranom vožnjom tramvajem uz stručno vodstvo.
 
U dvorištu ZET-a izloženi su autobusi, tramvaji, ali i radna vozila koja se mogu razgledati. Za ljubitelje tehničke baštine, kao i najmlađe sugrađane, pripremljene su posebne izloške kojima se predstavljaju segmenti vozila i njihovog održavanja, kao i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta.

Gradske vijesti - 2023.