clanak False

11. Zagreb Radio Fest

19.04.2017.

U Domu tehnike na zagrebačkom Jarunu od 11. do 12. rujna 2009. održan je Zagreb Radio Fest, tradicionalna manifestacija koju već 11. godinu zaredom organizira Zagrebački radioamaterski savez uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te nekih drugih udruga tehničke kulture našega Grada.

Svake godine u rujnu na ovom se strukovnom sajmu, koji je mala grupa entuzijasta prvi put organizirala 1999. godine, okuplja veliki broj radioamatera i ostalih zaljubljenika u elektrotehniku, elektroniku ili informatiku iz Hrvatske i nekih europskih zemalja.

Zagreb Radio Fest je priredba uvrštena u događanja od posebnog interesa za Grad Zagreb, a glavni joj je cilj promicanje tehničke kulture, edukacija mladih, izmjena stručnih iskustava, poticanje natjecateljskog duha.

 

Ovogodišnji  Zagreb Radio Fest otvorio je 76-godišnji Zlatko Mihelčić, najstariji aktivni radioamater, a prigodnim govorom sudionicima se obratio novoizabrani pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić koji se, potom, u pratnji svojih suradnika, zadržao u razgledavanju sajamskih izložaka. Na svečanom otvorenju bila je i saborska zastupnica Vesna Škuljić, i sama aktivna radioamaterka, te prof. dr. sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture.

  

Kao i prijašnjih godina, i ove su se godine na njemu predstavile radioamaterske asocijacije, strani i domaći izlagači te poduzetnici koji se bave konstrukcijama ili distribucijom telekomunikacijske opreme, a upotpunjen je i uvijek dobro posjećenim sajmom rabljene opreme koji pruža priliku posjetiteljima da po promotivnim sajamskim cijenama nabave i upotpune telekomunikacijsku, elektroničku, informatičku ili drugu opremu.

  

Svojim raznolikim sadržajima Zagreb Radio Fest se i ove godine potvrdio kao jedinstveni sajam takve vrste u ovom dijelu Europe.

 

 


Novosti 2009