clanak False

Ljetni kampovi za poticanje darovitosti "Božo Težak 2009."

19.04.2017.

Zagrebački računalni savez i njegove udruge članice i ove su godine, deseti put zaredom, organizirali ljetne kampove za poticanje darovitosti u učeničkoj informatici i računalstvu. U dva termina – od 16. do 25. kolovoza i od 25. kolovoza do 1. rujna, kroz sportsko-rekreacijski centar "Mirta" na otoku Silbi prošlo je više od 160 sudionika, darovitih programera i smotraša te poklonika multimedije, a u sklopu kampa za poticanje rane darovitosti tu su bili i učenici nižih razreda osnovnih škola i njihovi profesori.

Kamp je, pored sudionika iz Zagreba, ugostio i mlade informatičare i programere iz Vukovara, Vrbovca, Slavonskog Broda, Varaždina i Preloga, gradova koji već godinama sudjeluju na Zagrebačkoj informatijadi "Božo Težak".

Pored ozbiljnog, vrlo zahtjevnog svakodnevnog rada, našlo se vremena i za odmor, kupanje, zabavu sport i razonodu te sudjelovanje u dopunskim likovnim, glazbenim i foto radionicama ("Foto Božo"). 

U deset godina trajanja kroz ljetne kampove za poticanje darovitosti "Božo Težak" prošlo je gotovo 2000 sudionika. Toj činjenici treba, svakako, zahvaliti iznimno vrijedne rezultate koje posljednjih godina na državnim natjecanjima u programiranju postižu učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.


Novosti 2009