clanak False

Natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe

19.04.2017.

Članovi radiokluba slijepih "Louis Braille", 9A1CBT, organizirali su 23. svibnja 2009. godine na Sportsko-rekreacijskom centru "Jarun" 15. međunarodno prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji i 11. ekipno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji "Croatia Cup 2009" za slijepe osobe. Na oba natjecanja sudjelovala su 34 natjecatelja iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Koprivnice i Unsko-sanskog kantona. Najmlađoj natjecateljici Josipi iz Osijeka tek je 13 godina, a najstarijem Janku, njezinom sugrađaninu, 68 godina.

Međunarodno prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe održano je u kategorijama: osnovna škola (videća djeca po pravilima RO), juniori, žene, seniori i veterani. U svakoj kategoriji troje prvoplasiranih dobilo je medalje, a troje prvoplasiranih u generalnom plasmanu pehare.

U natjecanju za "Croatia Cup 2009" ekipe (2-3 člana) nastupile su u kategorijama juniora, žena, seniora i veterana. U svakoj od kategorija prve tri ekipe dobile su pehare, a dva najbolja člana ekipa medalje.

Opširnije o radu i aktivnostima Radiokluba slijepih "Louis Braille" pogledajte na njihovoj web stranici.

 


Novosti 2009