clanak False

Hamfest "Ruka prijateljstva 2009."

30.11.2009.

Radioklub slijepih "Louis Braille" (9A1CBT) i ove je godine u listopadu organizirao državno UKV natjecanje "Ruka prijateljstva" u kojem je sudjelovalo petstotinjak radioamatera iz Hrvatske i susjednih država. Time su oni dali veliku podršku radu slijepih radioamatera i pridonijeli njihovoj afirmaciji i integraciji u radioamatersku i širu društvenu sredinu.

Ovogodišnje natjecanje bilo je posvećeno 200-toj obljetnici rođenja Louisa Braillea, slijepog francuskog učitelja i izumitelja reljefnog točkastog pisma za slijepe.

Mjesec dana kasnije, 21. studenoga 2009. u društvenom klubu Udruge slijepih Zagreb održan je hamfest, radioamatersko druženje, na kojem su podijeljeni pehari i diplome natjecateljima za uspjehe u osam kategorija. U svim diplomama je, uz crni tisak, tekst otisnut i na brailleovom pismu.

Peharima je nagrađeno i troje najboljih mladih natjecatelja, a Zvonimir Stanečić, slijepi učenik osmog razreda Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" primio je diplomu za uspješno završen radioamaterski tečaj.


Novosti 2009