clanak False

Delegacija Zagrebačkog automodelarskog saveza kod predsjednika Mesića

19.04.2017.

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je 27. studenoga 2008. delegaciju Zagrebačkog automodelarskog saveza u povodu velikog uspjeha Daria Veselog iz AMK "AS" koji je u 2008. osvojio naslov europskog prvaka i zlatnu medalju Europske federacije za automodele na daljinsko upravljanje u klasi FORMULA 1.

Na Ranking listi Europske federacije za automodele na daljinsko upravljanje za 2008. godinu među 10 najboljih vozača u klasi Formula 1 čak je šest automodelara iz Hrvatske. Uz Daria Veselog koji zauzima 1. mjesto, na 5. mjestu je Zvonimir Matošić, na 7. Tomislav Benc, na 8. Luka Bušac i na 10. Aleksandar Žaja – svi iz AMK "Croatia model", dok je na 6. mjestu Hrvoje Stegmayer iz AMK "Koprivnički Ivanec". Jedina hrvatska natjecateljica u Euro seriji – Marta Stegmayer, također iz AMK "Koprivnički Ivanec" – na EFRA Ranking listi zauzela je odlično 12. mjesto.

Osim Daria Veselog i njegovog oca Maria, koji je zaslužan za postignute rezultate, na prijemu u Predsjedničkim dvorima bili su predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Željka Udovičić Pleština, načelnica Odjela za tehničku kulturu toga Ureda Madeleine Wolf, predsjednik Zagrebačkog automodelarskog saveza Zvonimir Matošić, organizatorica u tom Savezu Bruna Slišković, te mlade vozačice i vozači predstavnici zagrebačkih automodelarskih udruga i polaznici automodelarske škole Marko Grigić, Ivan Madjer, Tea Matošić i Ivan Minković.

Predsjednik Mesić obećao je svojim gostima da će doći na tradicionalnu međunarodnu utrku automodela EFRA Grand Prix "Ayrton Senna memorial" u klasi 1/5 Turistički modeli i Formula 1 koja se 26. travnja 2009. godine vozi na Miniautodromu "Ayrton Senna" u Zagrebu kao 2. utrka u seriji Euro utrka i boduje za prvenstvo Europe u 2009. godini.


Novosti 2009