clanak False

X. ljetni kamp tehničkih vještina za djecu i mlade "Jarun 2009"

19.04.2017.

Na zagrebačkom jezeru Jarun, na prostoru Kanu kluba ''Končar'', 20. srpnja 2009. počeo je s radom X. jubilarni ljetni kamp tehničkih vještina za djecu i mlade "Jarun 2009". Na prigodnoj svečanosti, uz prisutnost većeg broja uzvanika i dvadesetak prvih polaznika, otvorio ga je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture, koja je organizator kampa, mr. sc. Ladislav Prežigalo.

    

U iduća tri tjedna u zelenilu kampa će se u četiri smjene od po pet dana provoditi programi tehničke kulture (veslanje, jedrenje, zmajarstvo, speleologija, automodelarstvo, raketno modelarstvo, građevinsko modelarstvo, kreativne radionice, prometna kultura, izleti i predavanja, sport i rekreacija te dramska radionica) za djecu starosti od 12 do 15 godina. Kamp je namijenjen prije svega djeci iz obitelji slabijeg socijalnog statusa te djeci branitelja, i svi su programi besplatni. Zajednički ih organiziraju Zagrebačka zajednica tehničke kulture putem svoja četiri centra (CTK Črnomerec, CTK Dubrava, CTK Sesvete i CTK Trnje) i svojih članica: Zagrebačkog saveza tehničkih djelatnosti na vodi, CB radiokluba Dubrava, Zagrebačkog astronomskog saveza, Zagrebačkog zrakoplovno-tehničkog saveza Rudolfa Perešina, Zagrebačkog karting saveza te partnera, Speleološkog kluba "Željezničar" iz Zagreba. U svakoj će smjeni, naime, biti organizirani izleti u špilju Veternicu i posjeti znamenitostima Gornje Stubice.

    

Ljetni kamp ''Jarun 2009'', kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb, i ove se godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.


Novosti 2009