clanak False

30. obljetnica Matice hrvatskih sindikata

17.03.2023.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec danas je sudjelovala na 30. obljetnici osnutka Matice hrvatskih sindikata u Hotelu Westin. Matica je treća po veličini sindikalna središnjica u Hrvatskoj koja okuplja oko 60 000 članova i deset sindikata, među kojima su i tri reprezentativna sindikata zaposlenih u javnim ustanovama Grada Zagreba.

Čestitavši čelnicima i članovima obljetnicu Matice, zamjenica Dolenec je istaknula da je Grad Zagreb, kao socijalni partner, pokazao da je spreman ulagati napore u poticanje, razvoj i jačanje dijaloga između svih socijalnih partnera s ciljem da Zagreb i Hrvatska budu bolje mjesto za rad i za život.

Naglasila je da je Grad vezan uz rad Matice hrvatskih sindikata iz tri perspektive, kao pružatelj javnih usluga, kao naručitelj i kao poslodavac. „Grad Zagreb, kao najveće ekonomsko, obrazovno, gospodarsko i kulturno središte u zemlji, s velikim brojem institucija, ustanova, djelatnica i djelatnika, ulaganjem u infrastrukturu i ljudske potencijale, nastoji odgovoriti na društvene, političke i ekonomske okolnosti koje su izuzetno teške i izazovne“, rekla je zamjenica Dolenec te izdvojila ulaganje Gradske uprave u obnovu i rekonstrukciju škola i ustanova, izgradnju novih vrtićkih kapaciteta, sufinanciranje polaznika vrtića kao i niz gradskih stipendija.

Poručila je da će Grad Zagreb i nadalje biti odgovoran partner sindikatima. „U suradnji sa sindikatima i drugim dionicima nastavit ćemo raditi na povećanju materijalnih i drugih prava te unapređenju uvjeta rada i života zaposlenica i zaposlenika“.

Uz zamjenicu Dolenec, čelnike i članove sindikata Matice te ostale uzvanike, obilježavanju su prisustvovali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca. 

Gradske vijesti - 2023.