clanak False

Svečano otvorenje KUL ADVENTA

08.12.2017.
Ispred Hrvatskog narodnog kazališta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, večeras je uz već postojeće adventske sadržaje u gradu, otvorio još jednu adventsku atrakciju KUL  ADVENT, koji će se održavati do 23. prosinca pod motom I kultura je Kul.

​Treću godinu zaredom branimo titulu naj adventa u Europi i nadam se da će upravo I kultura je Kul biti prevaga treće pobjede, rekao je gradonačelnik Bandić. Ovo je još jedan dokaz da je Zagreb istinska europska prijestolnica kulture.

Premijerno izdanje ove manifestacije, svaki dan od 18,00 sati, u središte adventskih zbivanja stavlja umjetnički izričaj, onaj glazbeni, ali i likovni. Oko Hrvatskog narodnog kazališta, tijekom trajanja KUL ADVENTA, smjenjivat će se  zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika, nastupe DJ-eva i nastupe zborova, dječjih zborova i vokalnih ansambala s prigodnim božićnim repertoarom i napjevima.
 
U sklopu KUL ADVENTA održava se i Sajam mladih likovnih umjetnika u HNK-u na kojem svoje radove izlažu mladi umjetnici koji su tek završili ili završavaju likovnu akademiju.
 
Ideja da se samo Hrvatsko narodno kazalište, zajedno s prostorom oko kazališta,  ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno, te u suradnji sa svim zagrebačkim centrima kulture.

Cijeli program možete pogledati ovdje.
 

Gradske vijesti - 2017.