clanak False

Početak gradnje Osnovne škole Vidovec

22.11.2017.

U društvu suradnika, predstavnika lokalne samouprave te mještana, gradonačelnik Milan Bandić položio je jutros kamen temeljac za gradnju Osnovne škole Vidovec.

Sretan sam što smo danas ovdje i hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Posebno na strpljenju zahvaljujem građanima koji početak gradnje čekaju zadnjih godina, a sve mještane Vidovca, Markuševačke Trnave i Miroševca molim za još godinu dana strpljenja kada će djeca nastavu slušati u novom objektu, rekao je gradonačelnik istaknuvši kako će se spomen ploča za poginule u drugom svjetskom ratu, koja je stajala na zgradi škole, vratiti nakon izgradnje novog objekta.

Radovi započinju rušenjem dotrajalog i nefunkcionalnog postojećeg objekta, nakon čega slijedi gradnja nove škole s osam učionica i sportskom dvoranom.

Rok izgradnje je godinu dana i nadamo se da ćemo, uz dobre vremenske prilike, druge godine u ovo vrijeme, odnosno i ranije, otvoriti novu školu,na radost mještana i učenika Vidovca, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak. Također je dodao kako je prije gradnje škole bilo potrebno obaviti neke predradnje kao što je uvođenje plina jer je predviđeno da se škola grije na plin.

Projekt zagrebačke škologradnje se nastavlja. Novi objekt će imati dvije etaže s osam učionica - četiri u prizemlju za niže i četiri na katu za više razrede. Uz novu sportsku dvoranu uredit će se i vanjski sportski tereni. Vrijednost investicije je oko 26 milijuna kuna, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Ravnateljica škole Gordana Horvat istaknula je da učenici, njih 148, sada pohađaju matičnu školu u Markuševcu do koje je Grad Zagreb organizirao prijevoz koji odlično funkcionira. Djeca su zadovoljna i vesele se što će se uskoro vratiti u svoju novu, modernu školu, u kojoj će se, što nam je izuzetno važno, nastava održavati u jednoj smjeni.

Zadovoljstvo početkom izgradnje izrazila je i predsjednica Mjesnog odbora Vidovec Bernarda Hukman. Jako smo sretni što će konačno doći do realizacije izgradnje škole jer srce svakog mjesta i sela je škola.
 

Gradske vijesti - 2017.