clanak False

94. godine zagrebačkog Zoološkoga vrta

08.06.2019.
Zoološki vrt grada Zagreba je danas imao dvije proslave, prva je 94. rođendan Ustanove, a druga je Međunarodni dan risa koji se prvi puta obilježava u Zagrebu.

Okupljene je na Zebrinu trgu pozdravio gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da je Zoo vrt posljednjih godina doista u velikom uzletu. Grad Zagreb se zahvaljujući svojim investicijama od preko 60 milijuna kuna može pohvaliti jednim od najstarijih, najljepših i najkvalitetnijih zooloških vrtova Europe. Među prva tri zaštitna znaka ovog prekrasnog grada je zasigurno i Zoološki vrt. U današnje doba mnoga djeca gledaju životinje samo na ekranima, zbog toga je ova Ustanova nezamjenjiva za edukaciju i zabavu naših najmlađih sugrađana, rekao je gradonačelnik Bandić, uz rođendanske čestitke djelatnicima Ustanove.

Zoo Zagreb je za građane, osobito one najmlađe, pripremio bogat edukativno-zabavni program koji traje do 18 sati, a u podnevnim satima na programu je koncert zagrebačke rock grupe Gretta.

U Edukacijskom centru posjetitelji mogu razgledati izložbu fotografija, a prikazivat će se i dokumentarni film o hrvatskim risovima.

Uz Zoološki vrt organizatori današnjeg programa su Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, udruga Biom i WWF.

Gradske vijesti - 2019.