clanak False

52. Zlatna pirueta Zagreba

04.12.2019.
U Ledenoj dvorani Doma Sportova zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je 52. Zlatnu piruetu Zagreba 2019., koja se održava u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
 
U godini u kojoj proslavljamo ne samo 80 godina Hrvatskog klizačkog saveza nego i 145 godina organiziranog klizanja u Hrvatskoj, veliko je zadovoljstvo ponovno biti grad domaćin najdugovječnije klizačke priredbe u svijetu, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević. Svim sudionicima i posjetiteljima želim ugodan boravak u našem najadventskijem gradu u Europi, a natjecateljima puno sportskog uspjeha, fair playa i dobre rezultate. Sigurna sam da će i ova pirueta okupiti veliki broj sugrađana koji će uživati u vrhunskim izvedbama olimpijskih, europskih i svjetskih pobjednika.  

Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza, naglasila je da na ovogodišnjoj pirueti sudjeluje više od 220 klizača i klizačica iz 38 zemalja svijeta, a upravo taj veliki broj sudionika potvrda je da se Zlatna pirueta velikim slovima upisala u kalendar svjetskih klizačkih natjecanja. Zahvalivši Gradu i gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori, predsjednica Paliković Gruden istaknula je da očekuju još jedno vrlo uspješno i uzbudljivo natjecanje
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.