clanak False

Završeni radovi na Mostu slobode

17.12.2019.
U ovih devet mjeseci izvršili smo sanaciju mosta što uključuje kompletnu rekonstrukciju ograda, vijenaca te biciklističkih i pješačkih staza. Zahvaljujemo građanima i vozačima na strpljenju i razumijevanju, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na obilježavanju završetka radova na Mostu slobode. Najavio je da je u tijeku odabir izvođača za sanaciju Mosta mladosti te da se u veljači očekuje početak radova.

Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 750 metara, na Mostu slobode je izvedena i kompletna rekonstrukcija svih elemenata pješačkih i biciklističkih staza, otklonjen je dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen je visokootpornim betonom, zamijenjeni su stari rubnjaci s granitnom galanterijom, riješen je sustav oborinske odvodnje, uređeni su platoi i ugrađena je hidroizolacija na kolničkim spojevima, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.
Dodao je da su, osim obostranih staza, sanirani i pristupni vijadukti. U suglasnosti s Ministarstvom unutarnjih poslova, a s ciljem da se maksimalno poveća sigurnost prometa i pješaka, uz pješačku ogradu je ugrađena i odbojna ograda koja štiti od naleta motornih vozila.

Također je napomenuo da je sanacija svih zagrebačkih mostova definirana šestogodišnjim Programom održavanja nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata na području Grada Zagreba, a u kojem su točno navedene kratkoročne i dugoročne faze koje su temeljene na istražnim radovima s ciljem da se poveća dugotrajnost i stabilnost svih cestovnih objekata na gradskome području. Sukladno Programu, izrađuju se projekti sanacije pojedinih elemenata cestovnih objekata, a nakon provedenog postupka počinje se s radovima, rekao je.

Ukupna vrijednost radova na Mostu slobode iznosila je oko 27 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2019.