clanak False

Advent u Zagrebu

Gradonačelnik Bandić i direktorica TZGZ-a Martina Biennenfeld  najavili su petu po redu turističko-blagdansku manifestaciju Advent u Zagrebu, što počinje 26.11., uz još bogatiji program i još više sadržaja!
03.11.2016.

(www.zagreb.hr/Hina) – Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Biennenfeld  najavili su na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Esplanade petu po redu turističko-blagdansku manifestaciju Advent u Zagrebu, što će se održati od 26. studenoga ove, do 8. siječnja iduće godine uz još bogatiji program i više sadržaja nego do sada.

"Ove godine pokušat ćemo obraniti naslov najbolje europske adventske destinacije te smo uz pomoć brojnih partnera i privatnog i javnog sektora priredili uz postojeće i nove sadržaje. Imamo dva velika partnera avioprijevoznika - Croatia Airlines i Turkish Airlines s kojima radimo promotivne kampanje, kao i s drugima", naglasila je Biennenfeld, najavivši  širenje manifestacije na deset novih lokacija uključujući Gornji Grad i Novi Zagreb.

Pred više od 100 okupljenih novinara, organizatora, turističkih agenata i hotelijera, Biennenfeld je najavila da će se u prosincu provesti posebno istraživanje potrošnje posjetitelja tih dana u Zagrebu.

"S Institutom za turizam iz Zagreba u prosincu ćemo raditi istraživanja o turističkoj potrošnji kako bismo točno znali o kojim se brojkama radi. Vjerujemo da će ta potrošnja kao i dolasci turista i noćenja biti veći od lanjskih 70,5 tisuća turista i 124 tisuće noćenja, jer su najave i iz Hrvatske i zemalja regije, kao i s brojnih stranih tržišta, već sada odlične", kazala je Biennenfeld.

Biennenfeld je za Hinu iznijela grube procjene da bi potrošnja mogla biti veća od lanjske, koja je iznosila oko 123 eura prosječno po turistu i danu, odnosno ukupno više od 15 milijuna kuna. Kazala je i da će TZGZ za promotivne on-line i off-line kampanje za Advent potrošiti dva milijuna kuna dok će se još 3,5 milijuna kuna potrošiti za sve ostalo, uključujući pripremu lokacija za Advent, sadržaje i drugo.

Dio troškova snosi Grad Zagreb koji je uz TZGZ  glavni organizator Adventa.

Gradonačelnik Milan Bandić očekuje puno bolji ovogodišnji Advent.

"Obišli smo mnoge gradove i učili od drugih, te smo s Adventom postali najbolji. Kada se spoje sve kreativne zagrebačke snage uz to učenje od drugih dobivamo ne samo 50-postotni porast posjetitelja u zadnje dvije godine nego i mnogobrojne učinke te manifestacije za grad Zagreb", istaknuo je Bandić zahvalivši svima koji su u organizaciji i koji će posjetiti Zagreb.

Program ovogodišnjeg Adventa kao i dosadašnjih godina uključuje Božićnu bajku na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu i u parku Zrinjevac, Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, dok je novost Advent na Gornjem Gradu sa otvorenim dvorištima poznatih palača te u Galeriji Klovićevi dvori i na Štrosu. Novost je i Advent u Novom Zagrebu, odnosno Ledena bajka Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu i pred Muzejem suvremene umjetnosti, a novi su programi i u tzv. Design Districtu od Iblerovog do Kvaternikovog trga te Advent u tunelu Grič.

Sve će biti popraćeno bogatom ponudom pića i hrane na ulicama, Božićnim sajmom sa starinskom i tradicionalnom te modernom blagdanskom ponudom, ali i promotivnim kampanjama na domaćem, regionalnom i europskim tržištima, a pogotovo njemačkom, talijanskom, britanskom, francuskom te dodatno u Japanu i Koreji. U suradnji sa HTZ-om TZGZ će organizirati studijska putovanja stranih novinara i turističkih agenata iz brojnih zemalja, a kampanja je već počela u Milanu i u Ljubljani, odnosno po svim oglašivačkim kanalima.

INFORMACIJA ZA MEDIJE