clanak False

Centar izvrsnosti u Heinzelovoj

Nakon dovršetka prve faze razvojnog projekta Centar izvrsnosti veterinarske kirurgije na Veterinarskom fakultetu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je obnovljene i suvremeno opremljene kliničke prostore.

15.11.2010.


Nakon dovršetka prve faze razvojnog projekta Centar izvrsnosti veterinarske kirurgije na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na poziv voditelja Projekta, predstojnika Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju prof. dr. sc. Dražena Matičića i dekana Veterinarskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislava Dobranića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, u društvu sa suradnicima, obišao obnovljene i suvremeno opremljene kliničke prostore.

Kako se čulo u jutrošnjem obilasku, Klinika je sada učvrstila vodeću znanstveno-nastavnu i stručnu poziciju u regiji, posebice u liječenju pasa i mačaka te ostalih malih kućnih ljubimaca. Tomu svjedoči podatak da su, primjerice, prošlog vikenda vrhunski stručnjaci iz Beča i Münhena besplatno operirali 10 životinja u zagrebačkom centru izvrsnosti u Heinzelovoj.

U sklopu suradnje Grada Zagreba sa Sveučilištem u Zagrebu, obnovu je financiralo putem kredita Sveučilište u Zagrebu, a opremu Grad Zagreb. Da bi se ostvarili najviši standardi liječenja životinja, do 2012. trebala bi biti dovršena i druga faza Centra izvrsnosti veterinarske kirurgije koja obuhvaća nastavak opremanja Kirurgije, Ortopedije i Oftamologije za najsloženije dijagnostičke i operacijske postupke te odgovarajuće školovanje i usavršavanja doktora veterinarske medicine. Pripremljeni su i projekti izolacijske jedinice Klinike za zarazne bolesti.

Osim gradonačelnika Bandića, te profesora Dobranića i Matičića, sastanku su prisustvovali i prodekan za financije, predstojnik Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti Nenad Turk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, njegov pomoćnik Jurica Ambrožić i posebni savjetnik gradonačelnika Zdravko Čokić.


Gradske vijesti - 2010.