clanak False

Predsjednik Svjetskog kongresa Ukrajinaca kod gradonačelnika

Zahvalivši na prijmu u Gradskoj upravi, predsjednik Čolij je naglasio kako je upoznat s odličnom suradnjom Grada s Vijećima nacionalnih manjina, te da je upravo iz tog razloga inicirao sastanak s gradonačelnikom Bandićem u sklopu svoga službenog boravka u RH
19.11.2010.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika Svjetskog kongresa Ukrajinaca Evgena Čolija, u pratnji s članom Predsjedništva Europskog kongresa Ukrajinaca Miroslavom Hočakom i izaslanstvom predstavnika ukrajinske manjine u RH koje je predvodio predsjednik Ukrajinske zajednice Ivan Semenjuk.

Zahvalivši na prijmu u Gradskoj upravi, predsjednik Čolij je naglasio kako je upoznat s odličnom suradnjom Grada s Vijećima nacionalnih manjina, te da je upravo iz tog razloga inicirao sastanak s gradonačelnikom Bandićem u sklopu svoga službenog boravka u RH, a u povodu postavljanja kamena temeljca za Ukrajinski dom u Vukovaru. Kako se čulo, Svjetski kongres Ukrajinaca središnja je nevladina organizacija Ukrajinaca u svijetu koja okuplja više od 20 milijuna Ukrajinaca.

Između ostalog, na susretu kod zagrebačkoga gradonačelnika bilo je riječi i o prostorima za funkcioniranje Vijeća nacionalnih manjina koja, čulo se, imaju doista značajnu potporu Grada.

Drago mi je što ste nas posjetili – rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da zagrebačka gradska uprava u suradnji i s nacionalnim manjinama radi na boljitku grada, a odnos s Ukrajinom svakako bi mogao u konačnici biti okrunjen suradnjom dvaju glavnih gradova.

U izaslanstvu ukrajinske manjine, na sastanku su, među ostalima, bili i Viktor Filima, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine Grada Zagreba i predsjednik Koordinacije ukrajinske nacionalne manjine u RH, te Larisa Uglješić, članica Savjeta za nacionalne manjine, zamjenica predsjednika.

Osim gradonačelnika Bandića, razgovoru su prisustvovali i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, šefica Službe za promicanje ljudskih prava, ravnopravnost spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Elizabeta Knorr te šef Kabineta gradonačelnika Stipe Zeba.


Gradske vijesti - 2010.