clanak False

Dan nacionalnih zajednica Grada Zagreba

16.06.2019.
Osmu po redu manifestaciju Dani nacionalnih zajednica Grada Zagreba, otvorio je na Trgu Nikole Šubića Zrinskog gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

„Sve nacionalne zajednice u Gradu Zagrebu svjedoci su da Grad Zagreb njeguje najviše standarde u promicanju i zaštiti ljudskih prava. To je temelj mira i slobode u svijetu kao i osnova za uspostavu razumijevanja, kulture dijaloga, tolerancije, prijateljstva, otvorenosti i suradnje među narodima. Danas opet potvrđujemo svoje opredjeljenje za mostove susreta umjesto zidova straha i obnavljamo uvjerenje da je upravo poštivanje ljudskih prava, zaštita svake osobe i slobode savjesti kamen temeljac i jamstvo mira, slobode, sigurnosti, solidarnosti i blagostanja“, rekao je gradonačelnik na otvorenju ponosan na multikulturalnost Zagreba.
 
Na manifestaciji su predstavnici 18 nacionalnih zajednica (albanska, austrijska, bošnjačka, crnogorska, češka, mađarska, makedonska, njemačka, romska, slovenska, srpska, bugarska, poljska, rusinska, ruska, slovačka, talijanska i ukrajinska) predstavili svoje tradicionalne običaje, nošnje, folklorno i glazbeno stvaralaštvo, autohtona jela…
 

Gradske vijesti - 2019.