clanak False

Dani Moskve u Zagrebu - potpisan Program o suradnji između Zagreba i Moskve

01.07.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas se u palači Dverce sastao s izaslanstvom Grada Moskve koje je predvodio ministar Vlade Moskve i ravnatelj Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergej Cheremin. Moskovsko izaslanstvo je u službenome posjetu Zagrebu u povodu održavanja Dana Moskve u Zagrebu.

Ovom su prigodom gradonačelnik Bandić i ministar Cheremin potpisali Program o suradnji između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba.

Nakon sastanka je ministar Cheremin zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu te je izrazio uvjerenje da će se primjenom Programa učvrstiti veze glavnih gradova. Sretan sam što smo danas potpisali ovaj Program s Gradom Zagrebom nakon niza godina odlične suradnje i partnerskog odnosa. Programom želimo unaprijediti suradnju u područjima turizma, gospodarstva, kulture, izgradnje grada, prometa, ekologije i infrastrukture. Vlada Grada Moskve će sa zadovoljstvom razmjenjivati iskustva s Gradom Zagrebom u svim područjima, naglasio je Cheremin.

Dodao je da je moskovsko izaslanstvo oduševljeno standardom i čistoćom Zagreba te naročito manifestacijom Dani Moskve, a koja će, smatra, još više doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa dvaju glavnih gradova.

Ovaj je Program potvrda dobre suradnje Moskve i Zagreba koja traje već gotovo dva desetljeća. Veseli me da ćemo i ovoga ljeta, po 14. put, dočekati djecu iz Beslana na putu prema odmoru na Jadranu, a u srpnju i kolovozu će naša izaslanstva sudjelovati na Gospodarskome, odnosno Obrazovnom forumu u Moskvi, rekao je gradonačelnik Bandić. Naglasio je, također, da će se u veljači 2021. obilježiti i proslaviti 20. obljetnica službenog prijateljstva Zagreba i Moskve.

U okviru Dana Moskve u Zagrebu, danas će izaslanstvo Moskve sudjelovati na Gospodarskome forumu Hrvatska – Moskva što ga organizira Hrvatska gospodarska komora. Također, na  Forumu će se prezentirati uvjeti poslovanja na tržištima Grada Moskve i Hrvatske, a nakon plenarnog dijela predviđen je okrugli stol o važnosti obrazovanja, digitalizacije i IT sektora u razvoja pametnih gradova.

Gradske vijesti - 2019.