clanak False

Doček paraolimpijaca iz Kanade i Češke

Naše izuzetno uspješne paraolimpijce, koji su se sa svjetskih prvenstava u Kanadi i Češkoj vratili s dvije zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom u hotelu Antunović dočekala i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
26.08.2010.


Našim izuzetno uspješnim paraolimpijcima koji su se sa svjetskih prvenstava u Kanadi i Češkoj vratili s dvije zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom priređen je doček u hotelu Antunović.

Sportašima je, među ostalima, na sjajnim rezultatima čestitala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, naglasivši da je za ove rezultate bilo potrebno puno odricanja, truda i upornosti. Grad Zagreb je ponosan grad jer ima vrhunske sportaše kojima će, kao i do sada, maksimalno pružati potporu, dodala je zamjenica gradonačelnika zaželjevši im sreću i uspjeh na budućnim natjecanjima.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za osobe s invaliditetom UCI Para.Cyclin Road World Championships, koje se održavalo od 17. do 22. kolovoza u Kanadi, u konkurenciji 344 biciklista iz 40 zemalja, Mario Alilović, član biciklističkog kluba Sokol-Cestograd iz Vinkovaca osvojio je dvije srebrne medalje u utrci na kronometar i u cestovnoj utrci. 

U češkom Olomovcu, u kojem se od 22. do 25. kolovoza održalo Svjetsko juniorsko prvenstvo za atletičare s amputacijama, niskim rastom i u kolicima, Deni Černi iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Grubišno polje osvojio je dva zlata: u disciplini diska gdje je postavio i novi svjetski rekord i u bacanju koplja. Deni je posljednjeg dana natjecanja osvojio i srebrnu medalju u bacanju kugle, a Mirnes Omerhodžić, član Atletskog kluba paraplegičara Lanterna iz Kraljevica okitio se broncom u disciplini diska.
Na prvenstvu je nastupilo 250 sportaša iz 23 zemlje.


Gradske vijesti - 2010.