clanak False

Dodjela nagrada Profesor Baltazar

05.07.2019.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je svečanost dodjele nagrade Profesor Baltazar koja je na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba ustanovljena ove školske godine. Nagrađeni su učenici te učitelji i nastavnici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Učenicima i njihovim mentorima nagrade su uručili gradonačelnik Milan Bandić i njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Nagradu je dobilo 312 učenika te 227 njihovih mentora. Uz plakete su im dodijeljeni i novčani iznosi. Osvajači prvog mjesto su nagrađeni s 2.000, 00 kuna, drugog s 1.500,00  i trećeg s 1.000 kuna.

Nagrađeni su i školski pjevački zborovi i orkestri osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na 62. Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži te na 57. Hrvatskome natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa osvojili prva, druga i treća mjesta. Jednokratne nagrade za prvo mjesto iznose 10. 000,00 kuna, za drugo 8.00,00 kuna  i za treće  7,000,00 kuna.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima gradonačelnik Bandić je čestitao, a potom je naglasio da je nagrada Profesor Baltazar pokazatelj da se Grad Zagreb osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o odgoju i obrazovanju te da različitim programima i mjerama doprinosi udovoljavanju osobitih interesa i zanimanja svojih učenika i ostvarivanju njihovih potencijala.

Dugo razmišljamo da naše najbolje i najizvrsnije učenike nagrađujemo i novčano, a ne samo  diplomama i knjigama. Po prvi put dodjeljujemo nagradu Profesor Baltazar. Slavni profesor nije samo simbol Zagreba već i svih onih koji marljivo uče, rade i stvaraju, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Ovo bi trebao biti poticaj ne samo učenicima i nastavnicima njihovim mentorima nego i svim ostalima u lokalnoj samoupravi i u državnoj vlasti da slijede primjer Grada Zagreba u ovome segmentu.

Gradske vijesti - 2019.