clanak False

Drugi sastanak partnera u sklopu projekta Ele.C.Tra

02.10.2014.
U španjolskom gradu Barceloni, od 30. rujna do 1. listopada 2014. održan je drugi sastanak partnera na projektu Ele.C.Tra – Electric City Transport. Grad Zagreb predstavljala je Bruna Jakšić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Sastanak partnera otvoren je uvodnim govorom predstavnice energetske agencije BCNecologie te predstavnika voditelja projekta – Grada Genove. Prezentaciju u kojoj se osvrnuo na cjelokupni napredak projekta te protekle i nadolazeće aktivnosti održao je predstavnik TBridgea, partnera zaduženog za tehničku podršku voditelju projekta. BCNecologia, domaćin drugog sastanka ujedno je i voditelj radnog paketa četiri, koji obuhvaća promociju i organizaciju usluge dijeljenja/sharanja električnih skutera uključivanjem dionika lokalne mobilnosti, u svakom od gradova pilota - Genova i Firenca u Italiji te Barcelona u Španjolskoj. Predstavnici Grada Genove, Grada Firence te BCNecologie prezentirali su napredak pojedinih aktivnosti radnog paketa četiri te aktivnosti planirane u sklopu radnog paketa pet, koji se odnosi na implementaciju samog sustav dijeljenja električnih skutera i testni rad u trajanju od godinu dana. 
 
Svaki od predstavnika gradova – Grad Zagreb, Grad Skopje, Grad Murcia, odnosno tvrtki – Relians, AVMap, Exacto,te AVMap GIS S.A, koji na projektu ne sudjeluju kao gradovi piloti, predstavili su vlastite aktivnosti provedene u sklopu radnih paketa tri i četiri – prvi sastanak Nacionale grupe za  podršku projektu Ele.C.Tra,  potpisivanje Sporazuma o suradnji s dionicima te razvoj računalne aplikacije, bazirane na korištenju geoinformacijskih sustava (GIS). Predstavnici AVMap GIS S.A, partnera zaduženog za radni paket sedam, predstavili su trenutno stanje aktivnosti vezanih za komunikaciju i diseminaciju. Također, predstavili su i već spomenutu GIS aplikaciju, za čiju su izradu bili zaduženi. Predstavnik Grada Murcie predstavio je mobilnu aplikaciju Ele.C.Tra, za čiju su izradu bili zaduženi u sklopu radnog paketa sedam. Tijekom drugog dana sastanka, raspravljalo se o financijskim pitanja koja se odnose na potraživanja i naknade troškova te prvo financijsko izvješće. Nakon sastanka predstavljen je sustav dijeljenja električnih skutera – Motit.
 
Projekt Ele.C.Tra sufinanciran je od strane Intelligent Energy Europe (IEE) programa. Cilj projekta je smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta).