clanak False

Projekt Ele.c.tra - Sharing sustav električnih skutera - inovacija u pokretu

05.10.2022.
Projekt EleCTra – „Electric Transport in Cities - Električni gradski prijevoz“, europski je projekt koji se uspješno provodi u 8 država Europe, među kojima i u Hrvatskoj. Glavni koordinator projekta je grad Genova (Italija). Temeljni cilj projekta jest smanjiti zagađenost nastalu zbog prometa te poboljšati kvalitetu života promoviranjem novog održivog modela urbane mobilnosti. 
 
Ciljevi projekta
U skladu s ciljevima programa Inteligentna energija za Europu (Intelligent Energy Europe), projektom se želi doprinijeti osiguravanju održive energije u Europi, posebno smanjivanjem emisija stakleničkih plinova nastalim zbog upotrebe fosilnih goriva u prometu. Također se projektom želi podići svijest građana i turista poticanjem promjene navika te promoviranjem održivog načina transporta osiguravanjem e-skutera. Ovaj projekt spaja ekonomiju, okoliš, ljude i podizanje kvalitete života te održivu mobilnost u gradovima.
 
Zašto Ele.C.Tra? Sharing sustav električnih skutera
Globalno zagrijavanje i klimatske promjene jedan su od vodećih problema današnjice. Urbana područja u Europskoj uniji (EU) odgovorna su za 80% energetske potrošnje i pripadajućih emisija stakleničkog plina CO2, koji uzrokuje globalno zatopljenje. Projekt Ele.C.Tra pruža izvanrednu priliku da ostvarimo zajedničku suradnju te postignemo značajan korak u osiguravanju bolje zajedničke budućnosti s manje zagađenja i održivijim načinom urbanog transporta u gradovima. 
 
E-skuteri predstavljaju odlično rješenje za smanjenje ne samo zagađenja zraka, već i problema akustičnog zagađenja koje uzrokuju stara vozila na dva kotača kroz integraciju s inovativnim inicijativama i inicijativama za korištenje obnovljivih izvora energije. 
 
Nadamo se da ćete prepoznati pozitivne strane ovakvog modela transporta te zajedno s nama krenuti u održiviju i čišću budućnost. Za vrijeme trajanja projekta pozivamo na suradnju sve one koji mogu pridonijeti razvoju e-mobilnosti na području električnih skutera i lakih električnih vozila.