clanak False

Održan četvrti sastanak partnera na projektu Ele.C.Tra

22.06.2015.
U grčkom gradu Rafini, od 18. do 19. lipnja 2015. održan je četvrti sastanak partnera na projektu Ele.C.Tra – Electric City Transport. Grad Zagreb predstavljao je Marko Kućan iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na dvodnevnom sastanku raspravljalo se o dosadašnjim aktivnostima koje su partneri proveli u svojim gradovima, strateškoj provedbi projekta, financijskoj analizi projekta i tehničkim promjenama, a na kraju sastanka dogovoreni su termini sljedećih sastanaka te preostale aktivnosti koje je potrebno napraviti do završetka projekta.

Predstavnik Grada Zagreba Marko Kućan održao je prezentacije vezane uz radni paket 6 projekta čije aktivnosti započinju u srpnju i na kojem je Grad Zagreb vodeći partner. Analize provedenih zadataka kroz prijašnje radne pakete te iskustva u pilot gradovima važan su ulazni podatak za zadatke koje pilot gradovi moraju obaviti kroz radni paket 6. Osim toga, na bazi tih podataka izradit će se studija izvodljivosti za prijenos Ele.C.Tra model koja je jedan od važnijih izlaznih dokumenata cijelog projekta. Korake za izradu Studije izvodljivosti za ne-pilot gradove partnere na projektu također je prezentirao predstavnik Grada Zagreba. Svaki partner ispunio je upitnik, a nakon toga dogovoren je način prikupljanja potrebnih podataka iz ostalih radnih paketa koji će poslužiti kao ulazni podaci za izradu studije izvodljivosti.

Partner MIEMA (Malta) predstavio je promotivni video u svrhu promicanja projekta Ele.C.Tra, a pilot-gradovi na projektu Ele.C.Tra održali su prezentacije članovima radne skupine iz Grčke. Sastanak je završen treningom za ne-pilot gradove.

Sljedeći radni sastanak partnera održat će se u rujnu u Genovi, a zaključni sastanak u Lisabonu krajem studenog.

Projekt Ele.C.Tra sufinanciran je od strane Intelligent Energy Europe (IEE) programa. Cilj projekta je smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta).