clanak False

Održan peti sastanak partnera na projektu Ele.C.Tra

28.09.2015.
U talijanskom gradu Genovi, od 24. do 25. rujna 2015. održan  je peti sastanak partnera na projektu Ele.C.Tra – Electric City Transport. Grad Zagreb predstavljao je Marko Kućan iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na dvodnevnom sastanku raspravljalo se o dosadašnjim aktivnostima koje su partneri proveli u svojim gradovima, strateškoj provedbi projekta, studiji izvodljivosti za prijenos modela u ne-pilot gradove na projektu,  financijskoj analizi projekta i konačnim tehničkim promjenama koje su sastavni dio amandmana, a na kraju  su dogovoreni detalji vezani uz završni sastanak koji će se održati u Lisabonu te preostale aktivnosti koje je potrebno napraviti do završetka projekta (31.12.2105.).

Predstavnik Grada Zagreba Marko Kućan održao je prezentaciju vezanu uz radni paket 6 na kojem je Grad Zagreb vodeći partner.

Na kraju sastanka svaki partner  dobio je zaduženja koja mora obaviti do kraja trajanja projekta te je održan trening za ne-pilot gradove. Na treningu su predstavljeni koraci za promicanje Ele.C.Tra modela u gradovima koji nisu partneri projekta te su prezentirana iskustva Grada Genove kao pilot partnera ostalim predstavnicima partnera projekta Ele.C.Tra.

Završni sastanak projekta Ele.C.Tra. održat će se krajem studenog u Lisabonu.

Projekt Ele.C.Tra sufinanciran je od strane Intelligent Energy Europe (IEE) programa. Cilj projekta je smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta).