clanak False

Energetski tjedan u OŠ Voltino

Drugi dan Zagrebačkog energetskog tjedna počeo je u 1c razredu Osnovne škole Voltino, na satu razredne nastave gdje su mališani, baš kao i njihovi kolege iz drugih zagrebačkih osnovnih škola, dobili slikovnice s edukativnom igrom Pričaj mi o energiji...
11.05.2010.

Drugi dan Zagrebačkog energetskog tjedna počeo je u 1c razredu Osnovne škole Voltino, na satu razredne nastave gdje su mališani, baš kao i njihovi kolege iz drugih zagrebačkih osnovnih škola, dobili slikovnice s edukativnom igrom Pričaj mi o energiji. Razgovoru o zaštiti okoliša i o štednji energije prisutvovala je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u društvu sa pročelnikom za energetiku Marijanom Marasom i suradnicima, koja nije krila zadovoljstvo zbog znanja koje su pokazali prvašići.

- Pokušavamo kroz razne aktivnosti otvoriti širu raspravu o zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije – komentirala je zamjenica Pavičić Vukičević novinarima izdvojivši upravo edukaciju najmlađih kao jedan od važnijih čimbenika.

U 18 osnovnih škola učenici danas crtaju i pišu sastave o svom viđenju racionalno korištenja i štednje energije, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje na programu je pezentacija interakcije okoliša i energije, a na Tribini grada Zagreba tvrtka Philips predstavlja suvremene sustave rasvjete, a na Danu otvorenih vrata u Končar – Institutu za elektrotehniku, očekuju se stručne posjete grupa učenika, studenata udruga i građana.

Cijeli program pročitajte ovdje.

Vezani tekstovi: Štedljiva rasvjeta u OŠ Trnjanska  / Od 10. do 16. svibnja - Zagrebački energetski tjedan


Gradske vijesti - 2010.