clanak False

Gospodarski forum Hrvatska - Moskva

01.07.2019.
Danas je u prostoru Hrvatske gospodarske komore u sklopu manifestacije Dani Moskve u Zagrebu održan Forum Hrvatska –  Moskva. Prisutnima su se uvodno obratili: zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić i predsjednik HGK Luka Burilović te ministar Vlade Moskve Sergej Cheremin i veleposlanik Rusije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov.
 
Također su prezentirani uvjeti poslovanja na tržištima Grada Moskve i Hrvatske, a nakon plenarnog dijela je održan okrugli stol o važnosti obrazovanja, digitalizacije i IT sektora u razvoju pametnih gradova.

Gospodarski odnosi između Rusije i Hrvatske u posljednjim godinama se značajno intenziviraju. Statistike pokazuje jačanje ruskih ulaganja u Hrvatsku, a ruski turisti rado su viđeni na našem priobalju i kontinentu, a posebno u Zagrebu. Vjerujem da će ovaj Forum dati snažan zamah daljnjemu napretku odnosa i suradnje Zagreba i Rusije. Ovo je grad uspješnih poduzetnika i obrtnika kojima želimo da danas žive bolje nego jučer, a sutra bolje nego danas, istaknula je zamjenica Majić.

Predsjednik HGK Luka Burilović je kazao da je zadovoljan gospodarskom suradnjom Hrvatske i Rusije. Unazad 2 – 3 godine opet bilježimo kontinuirani rast. Rusko tržište nam je tradicionalno poznato i sklono, a Gospodarska komora radi i nastavit će raditi na institucionalnome jačanju gospodarskih odnosa. Potencijala ima i trebamo ga iskoristiti. 

Ovakav Forum je odlična platforma za učenje i rast, jedni od drugih možemo puno naučiti te se nadam da ćemo izvući maksimum iz današnjeg susreta, rekao je ministar Vlade Moskve Sergej Cheremin, a s njim se složio i veleposlanik Azimov koji je izrazio veliko zadovoljstvo susretom izaslanstava dvaju gradova i dviju država.

Gradske vijesti - 2019.