clanak False

Gradonačelnik na utrci Terry Fox Run

Na jezeru Jarun, gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je na jubilarnoj 30. humanitarnu utrku za borbu protiv raka The Terry Fox Run 2010., koja se u Hrvatskoj održava jedanaestu godinu za redom.
19.09.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je u humanitarnoj utrci za borbu protiv raka The Terry Fox Run 2010. , koju je na zagrebačkom jezeru Jarun otvorila Judith Fox-Alder, sestra hrabrog mladića po kojemu je utrka nazvana. Terri Fox je, nakon što je obolio od sarkoma i izgubio nogu, krenuo u trku od Atlanskog do Tihog oceana u Kanadi, ali nažalost, bolest nije dopustila da završi utrku koju je nazvao Maratonom nade, utrku kojom je želio sakupiti novac za istraživanje raka . Trčao je 143 dana i pretrčao 5.373 kiometra.

Kako se moglo čuti, sredstva prikupljena na ovogodišnjoj zagrebačkoj akciji (kupnjom majice , pozivom na humanitarni broj...) bit će donirana Institutu Ruđer Bošković za znanstveno istraživanje raka, a dio je namijenjen Odjelu za dječju onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.


Gradske vijesti - 2010.