clanak False

Gradonačelnik obišao bazene SP Mladost

U društvu suradnika i glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza Renata Živkovića, gradonačelnik Milan Bandić obišao je bazene SP Mladost, gdje je provjerio tijek radova na uređenju objekta pred početak Europskog prvenstva u vaterpolu.
04.08.2010.

U društvu suradnika i glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza Renata Živkovića, gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas bazene SP Mladost, gdje je provjerio tijek radova na uređenju objekta pred početak Europskog prvenstva u vaterpolu, koje se održava u Zagrebu.

Stvari idu svojim tijekom te će Zagreb spremno dočekati početak ovog, uz Hanžekov memorijal, najznačajnijeg sportskog događaja u ovoj godini, rekao je zagrebački gradonačelnik, obišavši unutrašnji i vanjski bazen te prostorije u Sportskom parku Mladost. Gradonačelnik je naglasio i da očekuje da se do početka natjecanja sav krajobraz oko objekta dovede u besprijekorno stanje.

Glavni tajnik HVS-a Renato Živković zahvalio se Gradu na financijskoj i organizacijskoj podršci te istaknuo da Savez spremno očekuje početak Prvenstva. Nakon glavnog tajnika, voditeljica Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima Gordana Pokrajčić izvijestila je da rekonstrukcija bazena traje cijelo ljeto, a da se dovršetak obnove vanjskog dijela školjke očekuje do kraja tjedna. Usto, kreće i montaža tribina, koje će biti u obliku potkove, a svi radovi na njoj trebali bi završiti do 20. kolovoza. Čulo se i da bi radovi na bazenu i tribini trebali koštati četiri milijuna kuna, a za procjenu ostalih troškova treba pričekati završetak radova.

Inače, Europsko prvenstvo započet će u nedjelju, 31. kolovoza, u 10,00 sati, utakmicom Turske i Rumunjske, a istoga dana, nakon službenog otvorenja, u 20,40 sati, snage će u bazenu odmjeriti Hrvatska i europski prvak Crna Gora. Na Prvenstvu će sudjelovati 12 muških i osam ženskih reprezentacija, a trajat će do 11. rujna kada je na rasporedu finalna i utakmica za treće mjesto u muškoj konkurenciji.


Gradske vijesti - 2010.