clanak False

Gradonačelnik Tomašević i zamjenik Korlaet otvorili izložbu „Prostori zajednice – Južni Novi Zagreb“

27.05.2023.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas su ispred Muzeja suvremene umjetnosti otvorili izložbu studentskih radova na temu idejnih pejsažnih rješenja javnog prostora južnog poteza Novog Zagreba, pod nazivom „Prostori zajednice – Južni Novi Zagreb“.

Ovo mi se čini kao jako lijepi projekt jer dolazi do suradnje studenata i profesora Arhitektonskog, Agronomskog i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koji u konkretnim primjerima mogu iskazati svoje umijeće, znanje, kreativnost i ideje“, rekao je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako vjeruje da će barem dio tih primjera biti i ostvaren.

Kada gledam Novi Zagreb u odnosu na ostale dijelove grada, vidi se što znači urbanizam, planiranje i javnog i zelenog prostora te je jasno koliko to znači za kvalitetu života građana koji tu žive“, rekao je gradonačelnik. Naglasio je kako je javni prostor naš dnevni boravak na otvorenome te da je time još bitnija njegova uloga u tome da ga građani doživljavaju kao ekstenziju njihovih stambenih prostora.

Čestitam svim studentima, profesorima, Mjesnoj i Gradskoj upravi te se veselim proučiti izložbu“, istaknuo je gradonačelnik, proglasivši izložbu otvorenom.

Količina kreativnosti i dobre energije koja se može vidjeti na ovim plakatima je dobar podstrek za daljnji rad te bi voljeli vidjeti neke od ovih projekata realizirane“, rekao je zamjenik Korlaet. Dodao je kako je Novi Zagreb najbliže onome što bi se moglo nazvati 15 minutnim gradom jer svaki kvart ima gotovo sve potrebno za svakodnevni život unutar 15 minuta hoda, a to je ono što bi željeli promovirati novim Generalnim urbanističkim planom.

Zadatak Južni Novi Zagreb predstavlja platformu na kojoj studenti imaju priliku komunicirati s predstavnicima lokalne zajednice, stručnjacima iz različitih područja i ostalim sudionicima kako bi jasnije sagledali proces donošenja odluka prilikom oblikovanja i preobrazbi javnih pejsažnih prostora grada.

Izložba daje pregled studentskih projekata za šest lokacija: Utrina - Perivojni trg, Utrina - Park za pse, Sopot - Kultura na otvorenom, Siget - Perivoj škole, Park Mladenaca i Produžena Cimmermanova.

Gradske vijesti - 2023.