clanak False

Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac u izgradnju područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku

11.04.2023.
Danas je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom i suradnicima, polaganjem kamena temeljca simbolično označio početak radova na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku.

Naglasivši kako se veseli izgradnji i otvorenju novog vrtića, gradonačelnik Tomašević kazao je kako je izgradnja vrtića većinom financirana iz Gradskog proračuna, a ne sredstvima Europske unije. Također je istaknuo kako prioritet nije samo izgradnja novih vrtića nego i zapošljavanje novih odgajatelja koji su potrebni kako bi vrtići funkcionirali.

Dodao je kako će Gradska uprava ove godine uspjeti uštedjeti novac jer će se revidirati mjera roditelj odgajatelj. „Zagreb operativne troškove vrtića financira s preko milijardu kuna godišnje, što je više od cjelokupnog prireza Grada. Morali smo prekinuti začarani krug mjere roditelj odgojitelj kako ne bi isti iznos išao na plaće 6 tisuća zaposlenih u vrtićima kao i za korisnike mjere", rekao je gradonačelnik Tomašević.

Ravnateljica vrtića Zorica Lusavec zahvalila je svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta te je istaknula da će novi objekt roditeljima i mališanima biti od velikog značaja.

Objekt će se izgraditi na dvije etaže te će se sastojati od prostora za više namjena, gospodarskog prostora, prostora za odgojno - obrazovne, zdravstvene i ostale djelatnike te vanjskih prostora za igru i boravak djece na otvorenom. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja kalendarske godine.

Gradonačelnik Tomašević je objasnio da će u novom vrtiću moći boraviti stotinjak djece, a vrijednost radova je nešto više od četiri milijuna eura. Najavio je izgradnju i dogradnju 12 novih vrtića, a uskoro i otvaranje nekih područnih objekata koji su u izgradnji, izdvojivši Odranski Obrež, Kašinu i Ivanju Reku.

Gradske vijesti