clanak False

Gradonačelnik u domu Mirka Novosela / Impozantna zbirka sportskih trofeja

Na poziv košarkaškog trenera Mirka Novosela, gradonačelnik Milan Bandić posjetio ga je danas u njegovu domu na Strossmayerovom trgu...
04.08.2010.

Na poziv košarkaškog trenera Mirka Novosela, gradonačelnik Milan Bandić posjetio ga je danas u njegovu domu na Strossmayerovom trgu, u zgradi poznatoj i po tome što je u njoj nekada živio i znameniti Karlovčanin i zagrebački urbanist Milan Lenuci.

Mirko Novosel pokazao je gradonačelniku prostor u podrumu zgrade u kojem je izložio brojne trofeje koji ga podsjećaju na najbolje športske dane, među kojima se nalaze osvojeni pehari i medalje s državnih, europskih, svjetskih i olimpijskih natjecanja, dok zidove krase mnogobrojne zahvalnice, povelje, priznanja, diplome, slike i spomen značke. U zbirci se nalazi i Medalja Grada Zagreba koju je dobio od gradonačelnika, kojemu je pokazao i sačuvane snimke velikih Ciboninih odigranih utakmica.

Iako svjestan bogate sportske karijere domaćina, gradonačelnik je naglasio da je zadivljen brojnošću skupljenih izložaka. Zahvalio se na prilici da se i sam podsjeti na vrijeme o kojemu tako rječito govore uspomene, fotografije, medalje…, na vrijeme zlatnih generacija naše košarke.

Upisao se također i u knjigu dojmova te uz riječi zahvale naglasio da ova bogata zbirka govori o čovjeku koji je živio i živi košarku. 

 


Gradske vijesti - 2010.