clanak False

Izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba u nedjelju, 7. svibnja

04.05.2023.
Grad Zagreb poziva sve birače iz redova nacionalnih manjina da u nedjelju, 7. svibnja, iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba.

„Vijeća i predstavnici su veza gradske vlasti i manjinskih zajednica u gradu, paze na poštovanje i predlažu poboljšanje manjinskih prava, te pomažu gradu da razvija politike u tom smjeru“, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te istaknuo kako je Grad Zagreb predan poštivanju manjinskih prava i promicanju multikulturalnosti grada.

Biraju se vijeća od 25 članica i članova za 9 vijeća nacionalnih manjina: albanske, bošnjačke, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, romske, slovenske i srpske.

Također se biraju i pojedinačne predstavnice i predstavnici 9 manjina: bugarske, poljske, rusinske, ruske, slovačke, talijanske, turske, ukrajinske i židovske.

Birači se o svom biračkom mjestu, koje može biti različito nego na lokalnim ili drugim izborima, mogu informirati na stranici zgizbori.hr, ili u gradskom Izbornom povjerenstvu na tel. 616-6051 i 616-6055.

Više na službenoj stranici ZGIzbori

LINK na gradonačelnikov poziv biračima.

Gradske vijesti