clanak False

Ljetovanje za 2500 djece slabijeg socijalnog statusa

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, jutros je s južnog parkirališta maksimirskog stadiona, put Velog Lošinja, odnosno Skradina, krenulo 90 djece slabijeg imovinskog statusa koja će, uz stručni pedagoški nadzor, na moru provesti sedam dana. Od lipnja do 26. kolovoza programom će biti obuhvaćeno 2500 djece.
11.08.2010.


U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, jutros je s južnog parkirališta maksimirskog stadiona, put Velog Lošinja, odnosno Skradina, krenulo 90 djece slabijeg imovinskog statusa koja će, uz stručni pedagoški nadzor, na moru provesti sedam dana.

Kako se čulo, programom Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ovog je ljeta obuhvaćeno 2500 djece slabijeg imovinskog statusa i djece s teškoćama u razvoju koja od lipnja, pa do 26. kolovoza kada polazi zadnja grupa, ljetuju besplatno u odmaralištima u Skradinu, Savudriji, Velom Lošnju, Dugoj Uvali i Crikvenici. Sedmodnevni boravak na moru organiziran je uz punu pansionsku uslugu, zdravstvenu skrb te razne radionice i programe.

Zahvaljujući tvrtki Beiersdorf, svako je dijete dobilo i Nivea kremu za zaštitu od sunca s faktorom 30. Kreme su dobila i djeca hrvatskih branitelja, njih ukupno 1065, koja besplatno ljetuju u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.


Gradske vijesti - 2010.