clanak False

Mala Mlaka dobila dječji vrtić

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s donatoricom Slavicom Kanić Detelić, otvorio je dječji vrtić Mala Mlaka, područni objekt DV Botinec, čiju je izgradnju financirala Gradska četvrt Novi Zagreb - zapad. 
14.01.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je dječji vrtić Mala Mlaka, područni objekt DV Botinec. U simboličnom rezanju vrpce pridružila mu se Slavica Kanić Detelić, velikodušna sugrađanka koja je za uređenje dječjeg igrališta darovala životnu ušteđevinu.

Nakon vrtića u naselju Blato, ovo je drugi takav objekt koji je izgrađen sredstvima Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, kroz Plan malih komunalnih akcija. Prema riječima predsjednika Četvrti Jadranka Baturića iz sredstava MKA planira se izgradnja još tri vrtića.

Uz zemljište koje je osigurao Grad i donaciju za popratno igralište Malomlačani su, nakon 500 godina koliko postoji njihovo mjesto, dobili moderan vrtić za 75-ero djece koja će biti smještena u tri grupe. Cjelokupna investicija iznosi 4.610.890,00 kuna.

Na prigodnoj svečanosti gradonačelnik je zahvalio svima koji su doprinijeli da se ideja provede u djelo, a posebno Slavici Kanić Detelić, koja je u ovu plemenitu svrhu uložila svoju životnu ušteđevinu.


Gradske vijesti - 2010.