clanak False

Medalja Grada Zagreba za Ellen Stewart

Gradonačelnik Milan Bandić uručio Medalju Grada Zagreba Elleni Stewart, jednoj od najvećih američkih i svjetskih kazališnih umjetnica, osnivačici kultnoga njujorškog kazališta La MaMa.
19.09.2008.

Jednoj od najvećih američkih i svjetskih kazališnih umjetnica, osnivačici kultnoga njujorškog kazališta La MaMa Elleni Stewart, gradonačelnik Milan Bandić uručio je, u Gradskom poglavarstvu, Medalju Grada Zagreba za doprinos i zalaganje u razvijanju hrvatske kazališne umjetnosti, posebno u ratnim godinama, te njeno promicanje u inozemstvu.
Naglasivši značenje kulture i umjetnosti, za budućnost kojih se Zagreb uvijek zalagao, gradonačelnik je zahvalio velikoj umjetnici na svesrdnoj potpori.
Gošći 6. festivala svjetskog kazališta Elleni Stewart ovo je jedan od mnogobrojnih posjeta Zagrebu i Hrvatskoj u koju je, prema njenim riječima, prvi puta došla 1966. kad je nastupala u Zagrebu. Izražavajući oduševljenje Zagrebom i cijelom Hrvatskom, a posebno njenim ljudima, zahvalila je gradonačelniku na dobivenom priznanju te najavila poseban program pod nazivom Projekt 12 u kojem će dvanaest hrvatskih studenata dobiti prigodu za usavršavanje.


Gradske vijesti - 2008.