clanak False

Međunarodni dan mladih

U povodu Međunarodnog dana mladih, kao prvog dana Međunarodne godine mladih, Mreža mladih Hrvatske danas je organizirala javni skup na Trgu Petra Preradovića kojemu se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić .

12.08.2010.

 

U povodu Međunarodnog dana mladih, kao prvog dana Međunarodne godine mladih, Mreža mladih Hrvatske danas je organizirala javni skup na Trgu Petra Preradovića kojemu se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić .

- Ulaganje u mlade najprofitabilnije je ulaganje - rekao je gradonačelnik, spomenuvši da je Zagreb bio prvi grad koji je krenuo s besplatnim udžbenicima za učenike i besplatnim javnim prijevozom za učenike i studente. U tom smislu, naglasio je, bilo bi dobro uvesti besplatno školovanje i jače poticati zapošljavanje mladih.

Današnji program s temom Dijalog i međusobno razumijevanje potrajat će do kasnih poslijepodnevnih sati, a građani će moći gledati filmove o mladima, odgovoriti na referendumsko pitanje - imaju li mladi u Hrvatskoj perspektivu ili ne, dobiti razne promidžbene materijale te sudjelovati u akciji Da sam ministar jedan dan.

 

 


Gradske vijesti - 2010.