clanak False

Međunarodni praznik rada u Parku Maksimir

01.05.2023.
Na proslavi Međunarodnog praznika rada u Parku Maksimir uz bogat glazbeno-zabavni program, tradicionalni grah i zagrebačke štrukle, brojnim građanima pridružili su se i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Drago mi je da smo se i ove godine okupili na Međunarodni praznik rada“, rekao je gradonačelnik Tomašević te naglasio kako se na današnji dan prisjećamo svih onih koji su se izborili za radnička prava koja danas imamo.

Nama u Gradskoj upravi je bitno da svatko bude adekvatno plaćen za svoj rad i da ima sredstva za dostojanstven život. Grad prije svega čine ljude i zato je ključno ulagati u ljude u ovom gradu“, istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši svima koji doprinose svojim radom Gradu Zagrebu, bilo da rade u javnim službama ili u privatnom sektoru, a posebice umirovljenicima koji su izgradili ovaj grad.

Za radnike u Gradskoj upravi, gradskim vrtićima, kulturnim ustanovama i za vatrogasce smo krajem prošle godine, a za radnike u Zagrebačkom holdingu i ZET-u u veljači ove godine, sklopili nove kolektivne ugovore kojima su znatno povećana materijalna prava naših radnika. Mi doista vjerujemo da zadovoljni radnici znače i kvalitetnije gradske usluge, što znači i zadovoljnije građane“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Dodao je kako Gradska uprava i dalje inzistira na zapošljavanju putem javnih natječaja, od predsjednika uprave gradskih poduzeća do komunalnog radnika. „Da bi dobili posao u Gradskoj upravi, gradskim poduzećima ili ustanovama više ne morate imati stranačku vezu te vas sve pozivam da se javite na gradske javne natječaje“, naglasio je zagrebački gradonačelnik.

Program za građane svih generacija organiziran je na dvije maksimirske pozornice, a osim glazbenih nastupa, kreativnih i edukativnih radionica, Grad Zagreb je osigurao 30 000 porcija graha i 20 000 porcija štrukli.
 

Gradske vijesti - 2023.