clanak False

Na Bundeku izložba podmorja hrvatskog Jadrana

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, na zagrebačkome jezeru Bundeku otvorena je danas izložba umjetničkih fotografija podmorja hrvatskog Jadrana pod nazivom Neusporedivo plavo
27.08.2010.

(Hina) - Na zagrebačkome jezeru Bundeku otvorena je danas izložba umjetničkih fotografija podmorja hrvatskog Jadrana pod nazivom "Neusporedivo plavo".

Istaknuti hrvatski podvodni fotograf i jedan od autora izložbe Dalibor Andres ocijenio je na konferenciji za novinare da je riječ o najvećoj izložbi fotografija podmorja hrvatskog Jadrana u Hrvatskoj, a obuhvaća 64 fotografije 20-ak uglednih autora. Izložena su autorska djela internacionalne skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije, istaknuo je.

Ta se izložba održava od početka lipnja do kraja rujna u 15 hrvatskih gradova, a svrha joj je prikazati ljepote našeg mora te istaknuti potrebu da te ljepote promičemo i zaštitimo, rekao je Andres.

Predsjednik Udruge "Livingstone" i organizator projekta Denis Redić procjenjuje da je izložbu dosad vidjelo više od milijun ljudi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je sretan i ponosan što se prikazujući prekrasne fotografije Zagreb može pridružiti ostalim gradovima.

"Imamo taj biser, naš Jadran koji treba sačuvati i na tom tragu vidim i tu izložbu", istaknuo je Bandić.

"Znamo da to bogatstvo koje nam Jadran pruža kao najčistije more na Mediteranu ili 12. najčistije more na svijetu moramo sačuvati. Počašćen sam što sam danas s ljudima koji otkrivaju te tajne podmorja, one prekrasne trenutke i te trenutke izvrsnosti flore i faune hrvatskog Jadrana", rekao je gradonačelnik.

Posjetitelji će izložbu moći razgledati do 10. rujna, a nakon Zagreba izložba seli u Varaždin od 11. do 18. rujna te u Dubrovnik od 19. do 27. rujna.

Izložba se održava u sklopu velike nacionalne kulturološke kampanje pod nazivom "Prijatelji mora", koju organizira Udruga "Livingstone" i Astoria posebni projekti u suradnji s Ministarstvom turizma te uz potporu Hrvatske turističke zajednice.


Gradske vijesti - 2010.