clanak False

Na Bundeku održani Dani dječjih vrtića Grada Zagreba

03.06.2023.
Radost, veselje i smijeh odjekivali su danas Parkom Bundek, gdje su se djeca, roditelji i odgajatelji dječjih vrtića Grada Zagreba okupili na sportsko-rekreativnom druženju i sportskim igrama u povodu obilježavanja 24. manifestacije Dani dječjih vrtića, a pridružio im se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Čestitavši Dječjem vrtićima Sunčana, Prečko i Različak na pobjedi u ovogodišnjim igrama, gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako su nedavno otvorili jedan novi dječji vrtić, a trenutno ih se gradi još pet. Dodao je kako je za još 10 vrtića osigurano EU sufinanciranje od 25 % te da će na novi poziv za EU fondove prijaviti još sedam vrtića.

Zagreb nikada nije vidio ovakav zamah u gradnji novih vrtića, a osim toga radimo i na poboljšanju uvjeta rada, povećanju plaća i zapošljavanju novih odgojitelja“, rekao je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako je cilj Gradske uprave privući nove radnike te osigurati da svako zagrebačko dijete ima osigurano mjesto u gradskim dječjim vrtićima.

Dani dječjih vrtića manifestacija su u kojoj se ogleda sva raznolikost i bogatstvo poticaja koju djeca i roditelji imaju u dječjim vrtićima Grada Zagreba, a cilj manifestacije jest senzibilizirati javnost za potrebe djeteta te skrenuti pozornost na važnost stručnog rada s djecom predškolskog uzrasta.

Gradske vijesti - 2023.