clanak False

Najavljen humanitarni koncert "Tko pjeva, zlo ne misli"

Konferencijom za novinare u zgradi gradske uprave najavljen je humanitarni koncert „Tko pjeva zlo ne misli“ koji će se održati u utorak, 21.rujna, u 20,00 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
17.09.2010.

Konferencijom za novinare u zgradi gradske uprave najavljen je humanitarni koncert „Tko pjeva zlo ne misli“ koji će se održati u utorak, 21.rujna, u 20,00 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Sredstvima prikupljenima na koncertu, koji je dio humanitarne akcije „Prijateljstvo za starost“, adaptirat će se i opremiti dodatni prostor za povećanje kapaciteta za smještaj starijih osoba u Domu Sv. Ana.

Svaka kuna i lipa bit će iskorištene da poboljšaju život naših najmudrijih sugrađana, riječi su pokrovitelja koncerta, gradonačelnika Milana Bandića, koji je pozvao sugrađane da kupljenom ulaznicom ili pozivom na broj 060 9008 sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. Naime, tijekom dvosatnog koncerta u Lisinskom, koji će na 2. programu izravno prenositi medijski pokrovitelj HRT, građani koji ne budu u Lisinskom, pozivom u calling centar moći će se uključiti u akciju. Njihove pozive zaprimat će mnogobrojne poznate javne osobe kulturne, sportske i političke scene.

Inače, organizatori akcije su Zaklada Zajednički put, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Dom za starije i nemoćne Sv. Ana, a kao suorganizatori sudjeluju HDS ZAMP i Gradsko kazalište Komedija, čiji će prvaci izvoditi dijelove iz najpoznatijih hrvatskih mjuzikla poput: „Jalta, Jalta“, „Tko pjeva, zlo ne misli“, „Dundo Maroje“, „Život je lijep“..., sve u režiji Vlade Štefančića. Poznati režiser i glumac istaknuo je na konferenciji kako svojim izvedbama najpoznatijih djela žele skrenuti pažnju na razmišljanje o potrebama ljudi u „trećoj dobi“ i potaknuti gledatelje da se, i putem ove humanitarne akcije, najstarijoj generaciji pruži dostojanstvena starost.

A kako je izvijestila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna, Grad se uključio u akciju s tri milijuna kuna te će se i na taj način pomoći u poboljšanju kvalitete života najstarijih sugrađana.

Sudionici konferencije, među kojima su bili i zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, i ravnatelj Gradskog kazališta Komedija, Niko Pavlović, poručili su Zagrepčanima da požure po preostale karte za koncert te u utorak dođu u Lisinski uživati u glazbenom spektaklu i na taj način pomognu sugrađanima kojima toliko mnogo dugujemo.

Više


Gradske vijesti - 2010.