clanak False

Najavljujemo: Dan Zagreba u Pečuhu

U srijedu, 15. rujna, u 12,00 sati, u Info centru u Pečuhu, gradonačelnici Zagreba i Pečuha, Milan Bandić i Zsolt Pava, otvorit će Dan Zagreba u Pečuhu, gradu koji uz Essen i Istanbul nosi laskavu titulu Europske prijestolnice kulture 2010.
14.09.2010.


U srijedu, 15. rujna, u 12,00 sati, u Info centru u Pečuhu, gradonačelnici Zagreba i Pečuha, Milan Bandić i Zsolt Pava, otvorit će Dan Zagreba u Pečuhu, gradu koji uz Essen i Istanbul nosi laskavu titulu Europske prijestolnice kulture 2010. Riječ je o nastavku suradnje dvaju gradova koja je formalizirana u listopadu 2008. potpisivanjem Povelje o suradnji i prijateljstvu.

U sklopu jednodnevne manifestacije što se odvija pod motom Mladi za mlade, kulturni Zagreb predstavit će se predstavom Strah u ulici lipa u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica. Osim prikazom atraktivne arhitekture, Muzej suvremene umjetnosti bit će predstavljen kratkim dokumentarnim filmom te video radovima iz nagrađivane muzejske zbirke Eksperimentatori i njihova djeca.

U skladu s motom Mladi za mlade, mladi će Zagreb predstaviti i glazbom. U večernjim satima, naime, Dan Zagreba u Pečuhu bit će okrunjen koncertom ponajboljih studenata zagrebačke Muzičke akademije, dobitnika rektorove nagrade i mnogih međunarodnih priznanja.


Gradske vijesti - 2010.