clanak False

Novi paviljon u Studentskom naselju Stjepan Radić

Premijerka Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predajom ključeva predsjedniku Studentskog zbora Ivanu Boti simbolično su otvorili novi pavoljon u Studentskom naselju Stjepan Radić.
13.09.2010.


Dvije godine nakon potpisivanja Sporazuma o sufinanciranju gradnje dvaju paviljona za smještaj studenata u Studentskom naselju Stjepan Radić, premijerka Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predali su ključeve novog paviljona predsjedniku Studentskog zbora Ivanu Boti.

Projekt vrijedan 50 milijuna kuna, financiran je u omjeru 50% Grad Zagreb, a 50% Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar.

Kako se čulo, i drugi je paviljon završen 60 dana prije predviđenog roka, a gradonačelnik Bandić naglasio je kako je zadovoljan što je doprinio realizaciji ovog izuzetno bitnog projekta za budućnost naše zemlje jer, kako je istaknuo, znanje i znanost su bit našeg napretka i oporavka.

Novi je paviljon, kapaciteta 450 kreveta, sagrađen na mjestu nekadašnje kotlovnice, praonice, peglaonice i majstorskih radionica, a sastoji se od prizemlja i četiri kata u kojima je smješteno 100 apartmana, fitness centar, plesna dvorana i učionica. Južno krilo paviljona prilagođeno je osobama s invaliditetom. 

Vezani linkovi:

Novi paviljon u Studentskom naselju Stjepan Radić

Gradnja paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić prema planu

 Otvoren paviljon broj 11 u Studentskom naselju Stjepan Radić


Gradske vijesti - 2010.