clanak False

Novi prostori za 62. rođendan

Novi, prostori u poslovnoj zgradi Tržnice Kvatrić, najljepši su dar koji je za 62 rođendan Knjižnica August Cesarec dobila od Grada Zagreba. Uz investiciju od pet milijuna kuna, Knjižnica umjesto u na dvije različite adrese sada „stanuje“ u 900 m2 suvremeno opremljenog prostora.
11.06.2010.


Novi prostori u poslovnoj zgradi Tržnice Kvatrić, najljepši su dar koji je za 62. rođendan Knjižnica August Cesarec dobila od Grada Zagreba. Uz investiciju od pet milijuna kuna, Knjižnica umjesto u na dvije različite adrese sada „stanuje“ u 900 m2 suvremeno opremljenog prostora s odjelima za sve dobne skupine, od beba do umirovljenika, s informatičkom opremom za slijepe i slabovidne, multimedijskom zbirkom te samozaduživanjem i razduživanjem.

Uoči simboličnog otvaranja Knjižnice, a nakon prigodnog glazbenog programa, u prigodnom obraćanju brojnim uzvanicima, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio da je zadovoljan što se ovakva Knjižnica otvorila upravo u njegovom kvartu, ali i zato što je pet milijuna kuna u doba recesije investirano upravo u hram znanja. A znanje je, rekao je, uvijek najbolja i najvrijednija investicija.

U knjižničnom fundusu od danas je i knjiga Stari Zagreb od vugla do vugla Branimira Špoljarića, dar gradonačelnika Bandića koji je samo otvaranje novih prostora prepustio pročelniku za obrazovanje i šport Ivici Lovriću.

Tako je, samozaduživanjem knjige Priče iz Stare Tkalče, knjižnica na Kvatriću i službeno počela s radom.


Gradske vijesti - 2010.