clanak False

Novi trg u Sesvetama

Nove pješačke površine, nogostup, zelenilo, javni sat, rampa i stubište za invalide na prilazu Tržnici, dijelovi su nove vizure Sesveta u koju je, tijekom dva i pol mjeseca, Grad investirao oko 3,3 milijuna kuna...
19.10.2008.

Nove pješačke površine, nogostup, zelenilo, javni sat, rampa i stubište za invalide na prilazu Tržnici, dijelovi su nove vizure Sesveta u koju je, tijekom dva i pol mjeseca, Grad investirao oko 3,3 milijuna kuna (bez PDV-a). Sanirana je pješačka površina na raskrižju Bjelovarske s Varaždinskom, opločen je prostor ispred zgrade Katastra, a novost su i javna rasvjeta, fontana, urbana oprema i drvored uz Bjelovarsku ulicu do Sajmišne ceste.

U društvu sa suradnicima i građanima, gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je simbolično otvorio novouređeni dio Sesveta, najavivši daljnje zahvate u taj dio grada, ponajprije u staroj jezgri. Sljedeće bi godine tako trebalo početi uređivanje središta Sesveta na djelu ispred Kurije, a u pripremi je rješavanje prometa u mirovanju, te gradnja raskrižja s mogućom denivelacijom.


Gradske vijesti - 2008.