clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb-istok

 

Tragom primjedbi sugrađana, gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros, sa suradnicima, četiri lokacije u Gradskoj četvrti Novi Zagreb-istok.

04.08.2010.

Galerija


Tragom primjedbi sugrađana, gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros, sa suradnicima, četiri lokacije u Gradskoj četvrti Novi Zagreb-istok, započevši sa Čalogovićevom ulicom u Dugavama, gdje su se neki građani žalili na prejaku rasvjetu. Kako se čulo na licu mjesta, rasvjeta u naselju Dugave postavljena je prije 30-ak godina, a dogovoreno je da će predstavnici Vijeća GČ i Mjesnog odbora u dogovoru sa stanovnicima, a u suradnji sa strukom pokušati naći rješenje koje će smanjiti jačinu rasvjete, a da se pritom ne naruši sigurnost djece i građana.

Problem na koji su ukazali stanovnici ulice Sv. Mateja je neodržavana terasa iznad garaža koja propušta vodu. Naime, jedan od preduvjeta za eventualnu sanaciju terase dogovor je s vlasnicima garaža o zajedničkom financiranju. Grad će sa svoje strane ove godine pokrenuti postupak javne nabave za izradu tehničke dokumentacije, a, kako je rečeno, na isti bi se način rješavao sličan problem terase zgrade „Mamutica“ u Travnom.

Prema riječima predstavnika Vijeća Gradske četvrti, izgradnja ulice Draganići, s kompletnom komunalnom infrastrukturom svakako je prioritet, ali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa te, slijedom toga, nemogućnošću izgradnje kanalizacije, gradnja ulice od broja 26 do Sarajevske ulice još nije moguća. Za sada će se asfaltirati dio ulice Draganići, od odvojka Avdićeve ulice do broja 26, jer ta dionica zadovoljava sve uvjete, a problemi koji priječe realizaciju ostalog dijela rješavat će se postupno, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Zadnja lokacija obilaska bile su derutne stube koje vode sa Sajmišne ceste na istočnu tramvajsku stanicu Mosta mladosti. Sanacija stuba započela je jučer, a završetak obnove očekuje se do kraja idućeg tjedna.


Gradske vijesti - 2010.